C’s i PP pacten una rebaixa fiscal de 2.000 MEUR en l’impost de l’IRPF per al 2018

Era la condició imposada per la formació d’Albert Rivera per votar a favor del sostre de despesa

ACN Madrid .- Ciutadans i el PP han arribat a un acord per aplicar una rebaixa fiscal de 2.000 MEUR en l’impost de l’IRPF per al 2018. Aquesta era la xifra que exigia la formació d’Albert Rivera. El secretari general del partit, José Manuel Villegas, ha anunciat l’acord i ha avançat que els mecanisme concrets de com es portarà a terme aquesta rebaixa fiscal es tractaran en el debat de pressupostos. La formació taronja havia supeditat el seu suport al PP per aprovar el sostre de despesa a la reducció de l’IRPF. Després d’aquest principi d’acord, C’s sotmetrà la decisió a l’executiva del partit per acabar de decidir el sentit del vot. El ple per aprovar el sostre de despesa es celebrarà la setmana vinent al Congrés.
El secretari general del partit, José Manuel Villegas, ha celebrat el canvi d’opinió del Ministeri d’Hisenda ja que, segons apunten, la setmana passada s’havia pronunciat en contra de la mesura que proposava la formació taronja.

“No hi havia excuses perquè el govern espanyol no accedís a aquesta rebaixa dels impostos a la classe mitja treballadora”, ha valorat Villegas.