Categories: Noticies de Politica

Cs no descarta un recurs al TC si s’investeix Puigdemont a distància

De Páramo critica que els partits independentistes “busquen un president amb un únic requisit: que vulgui saltar-se les lleis”

Redacció.- El secretari de Comunicació i portaveu adjunt de Ciutadans (Cs), Fernando de Páramo, no ha descartat que el seu partit presenti un recurs al Tribunal Constitucional si s’acaba investint Carles Puigdemont a distància. De Páramo ha dit que Cs estudiarà “impugnar de forma legal tot allò que suposi saltar-se les lleis”. El dirigent de Cs ha criticat que li sembla una “presa de pèl” que Puigdemont pretengui ser president de la Generalitat “des de Brussel·les per Skype o Whats App” i ha dit que “segueix instal·lat en la seva República de Matrix”. El portaveu de la formació taronja creu que “els partits independentistes busquen un president amb un únic requisit: ser molt independentista i saltar-se les lleis”. D’altra banda, de Páramo ha criticat Catalunya en Comú-Podem per “bloquejar” la investidura d’un president “que no se salti les lleis i que respecti a tots els catalans”.
De Páramo s’ha mostrat molt crític amb Puigdemont i li ha demanat que “miri els resultats de les urnes, en què ell ha perdut les eleccions i les ha guanyat Ciutadans”. El portaveu de la formació taronja ha afirmat que és “l’obligació dels diputats assistir a les sessions del Parlament” i ha dit que li sembla “un despropòsit i una presa de pèl l’última ocurrència de Puigdemont”. “Puigdemont segueix instal·lat a la República de Matrix, on fa webs des d’una República de Matrix i on es greu que és el president de la República de Matrix”, ha ironitzat.

El dirigent de Ciutadans ha afirmat que els “partits independentistes estan buscant un president i no el troben” i, segons ell, “l’única condició que ha de tenir el candidat a presidir el Parlament és que sigui molt independentista per saltar-se les lleis”. El secretari de Comunicació del partit també s’ha referit a Carme Forcadell, Artur Mas, Neus Lloveras i Anna Simó com a “una llista interminable de persones que estan abandonant el procés perquè és un reconeixement que han perdut a les urnes i que no tenen la majoria social independentista”.

D’altra banda, de Páramo ha criticat que Catalunya en Comú-Podem hagi “donat un cop de porta” a una possible investidura d’Inés Arrimadas i ha lamentat que “bloquegi de nou la investidura d’un canvi a la mesa”. Segons ell, els comuns han “donat un cop de porta al fet que el Parlament tingui un president que no se salti les lleis, que sigui de tots els catalans i que respecti la democràcia, el Parlament, el reglament i les opinions dels lletrats”.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago