Creu Roja Joventut a Tarragona inicia la Campanya de Recollida de Joguines

Des del dijous 29 de novembre i fins el 4 de desembre l’entitat serà al Mercat Central de Tarragona rebent les donacions dels ciutadans, amb el suport del Club Gimnàstic de Tarragona i del Club Bàsquet Tarragona

  • Desenes d’empreses, col·lectius i associacions del territori hi col·laboren de manera desinteressada
  • L’organització espera arribar a més de 25.000 infants a Catalunya

La Creu Roja a Tarragona inicia la Campanya de Recollida de Joguines, una iniciativa impulsada per Creu Roja Joventut, la secció jove de l’organització, i que està emmarcada dins del projecte Els Seus Drets en Joc, que es desenvolupa durant tot l’any. L’inici de la recollida s’iniciarà aquest dijous al Mercat Central de Tarragona. Durant el dijous 29, divendres 30, dissabte 1, dilluns 3 i dimarts 4 de novembre i desembre, respectivament, ESPIMSA cedeix a l’entitat la seva paradaper tal que l’entitat pugui dur a terme la recollida, en horari de 10 a 13.30 hores, i de 16 a 19 hores.

En aquesta acció també hi col·laboren el Club Gimnàstic de Tarragona i el Club Bàsquet Tarragona. Així, cada personaque entregui una joguina nova, no sexista, no bèl·lica, cooperativa i educativa, rebrà a canvi una entrada per al partit Nàstic – Granada (8/12/18, 16h, Nou Estadi) i una altra per al CB Tarragona – CB Quart (1/12/18, 19h, Pavelló del Serrallo).

A més, els dos clubs també posaran a disposició de l’entitat els seus espais. El Club Gimnàstic de Tarragona cedirà un espai a l’entrada del Nou Estadi durant les hores prèvies al Nàstic – Granadaper tal que voluntaris de l’organització puguin seguir fent recollida de joguines entre els aficionats. En aquest cas també es repartiran entrades gratuïtes per al mateix partit. Per la seva banda, el Club Bàsquet Tarragona impulsarà la recollida entre els seus jugadors i familiars entre el 3 i el 16 de desembre, amb un punt de recollida al Pavelló del Serrallo.

La campanya també compta amb el suport de desenes d’empreses, associacions i col·lectius del territori, que hi col·laboren ja sigui fent donacions o organitzant les seves pròpies recollides entre treballadors i associats. A tots ells, la Creu Roja a Tarragona i Creu Roja Joventut els agraeix el seu suport.

Com han de ser les joguines?

  • NOVES:No creiem que hi hagi infància de primera i infància de segona categoria. A més, no podem garantir que una joguina sigui 100% segur a partir del moment que se li ha tret del seu embolcall original. En el marc d’aquesta campanya no s’admetrà sota cap concepte, la recollida de joguines usades o de segona mà.
  • NO SEXISTES
  • NO BÈL·LIQUES.
  • COOPERATIVES/COL·LECTIVES 
  • EDUCATIVES

Sobre la campanya

Des de 1992, Creu Roja Joventut realitza la Campanya de Joguines, la qual va néixer amb l’objectiu de cobrir les necessitats de milers de nens i nenes de tot l’Estat, pertanyents a famílies en risc de vulnerabilitat social i econòmica que no podien assumir l’adquisició de joguines per als seus fills i filles.

En els últims anys, l’impacte de la crisi socioeconòmica ha configurat un context de precarització i desigualtat social creixent. El principal factor que defineix aquest context és la desocupació, que afecta a un 16,7 % de la població activa (segons dades de la EPA 2018). A més, podem destacar que el 27,9% de la població està en risc de viure una situació de vulnerabilitat o pobresa (segons dades de l’informe L’Estat de la Pobresa. Espanya 2017).

Com a entitat social, la Creu Roja proposa accions i respostes socials a aquesta greu situació. Per tant, ara més que mail’entitat fa una crida social a la solidaritat i la tolerància perquè tot infant rebi una joguina amb què desenvolupar les seves capacitats i habilitats aprofitant-ne el valor pedagògic.

La campanya està oberta a persones i empreses que hi vulguin col·laborar. Ho poden fer mitjançant aportacions econòmiques, que s’utilitzaran per a comprar joguines i per a la gestió del projecte, o fent donació de joguines noves.

Dades de la campanya:

  • S’espera arribar a més de 60.000 menors de tot Espanya. Més de 25.000 infants a Catalunya.
  • Més de 2.700 voluntaris i voluntàries participaran a la Campanya de Joguines 2017. Unes 1500 persones voluntàries a Catalunya.
  • 358 Assemblees de Creu Roja participaran en la Campanya de Joguines 2017. 83 Assemblees locals i comarcals a Catalunya.

Funcionament de la campanya

La recollida de joguines es realitza a través de punts de recollida.Aquests poden ser interns (les pròpies instal·lacions de cada Assemblea) o de diferents col·laboradors.

Posteriorment a la recollida, les joguines es portaran a les Assemblees o als magatzems centralitzats, segons estableixi cada àmbit, on es classificaran per edat i tipologia. I després de la classificació es procedirà al lliurament a les famílies i/o persones tutores.

Els usuaris i usuàries que rebran les joguines han de ser els atesos per la pròpia Creu Roja o han de ser derivats pels serveis socials de cada localitat. Serà necessària una valoració social de la situació de les famílies, prèvia al lliurament de les joguines i jocs.