La Coordinadora d’Entitats de Tarragona i els cossos policials posaran en marxa una mesa de treball per millorar la seguretat ciutadana

Aquest passat dimarts es va celebrar una reunió de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) centrada en la seguretat ciutadana.

A la trobada hi van assistir la tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, així com alguns dels màxims responsables de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra a Tarragona. La reunió va comptar amb una la presència de més de 25 presidents o representants d’associacions de la CET. Aquest èxit d’assistència demostra que la seguretat ciutadana és un dels temes que més preocupen als veïns.

Es van posar molts temes sobre la taula, tant per part dels cossos policials com de les entitats. Tot i que hi va haver algun punt polèmic, el cert és que es va donar una bona entesa entre totes les parts. En aquest sentit, es va decidir que properament s’establirà una mesa de treball formada per representants de la CET, l’Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana i els Mossos. L’objectiu d’aquest organisme serà abordar entre tots temes tècnics i establir col·laboracions directes que ajudin a millorar la seguretat ciutadana.

Un altre dels punts destacats del dia va ser la denúncia per part de la CET de l’existència d’una banda organitzada de lladres que roba als banyistes a la platja del Miracle. I és que la Coordinadora ha rebut diversos avisos alertant sobre aquest fet. Els cossos policials van prendre nota però van assegurar que segons les estadístiques no hi ha hagut cap repunt pel que fa al nombre de robatoris a les platges. La CET també va mostrar la seva preocupació per l’augment de robatoris dins dels cotxes que s’ha registrat als barris de Ponent, molts d’ells relacionats amb les drogues.

Un cop acabada la reunió, el president de la CET, Ángel Juárez, va afirmar que “ha estat un encontre molt positiu. Que els presidents de les entitats exposin els seus dubtes i les seves queixes a la Urbana i als Mossos de manera directa és molt productiu per a tots dues parts. Per això les reunions que fem a la CET relacionades amb la seguretat ciutadana sempre són un èxit”. Juárez ha afegit que “la idea d’establir una mesa de treball sempre ha estat present i sembla ser que aviat serà una realitat. Nosaltres sempre col·laborem amb els cossos policials i tenim una molt bona relació, però si es posa en marxa aquest organisme de manera oficial doncs millor que millor, perquè la seguretat ciutadana és un dels cavalls de batalla de la Coordinadora”.