Convocada la IV Jornada de Recerca, Innovació i Ajuda Humanitària de la infermeria de Tarragona

El proper 11 de desembre de 2018 es convoca la IV Jornada de Recerca, Innovació i Ajuda Humanitària de la infermeria de Tarragona, amb el lema “Recerca, impacte i societat”.

  • Serà un dia sencer dedicat a la recerca, la millora de la pràctica, la formació i la reflexió dins del col·lectiu, comptant a més amb estudiants d’infermeria de totes les comarques que abasta el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona.

Entre els actes previstos hi ha l’entrega de premis als millors treballs de recerca i Treball Final de Grau, la beca de recerca en infermeria, els ajuts de cooperació i ajuda humanitària, i la presentació de la feina feta pels premiats de la darrera edició. Són prop de 10.000 euros els que es destinen a aquests ajuts i suport. Igualment, hi ha un premi per al millor expedient acadèmic dels estudiants d’infermeria que han acabat el Grau, que ha recaigut en un estudiant del Campus Terres de l’Ebre de la URV a Tortosa.

La Jornada compta amb una conferència magistral de la doctora Rosa Maria Alberdi, primera infermera en rebre un doctorat honoris causa a Espanya, i és l’acte acadèmic més rellevant de l’any d’entre els que organitza el Col·legi; es celebra l’11 de desembre de 2018 de 8:30 a 20h al saló d’actes del Col·legi d’Advocats de Tarragona.

Ajuts a la solidaritat

Un espai dins de la Jornada es dedicarà a presentar el Cava Solidari, a càrrec de Cava Bertha, empresa que ha iniciat una col·laboració amb el Consell de Col·legis d’Infermeria de Catalunya. Finalment, es premiarà la millor fotografia dins del concurs convocat pel Col·legi.

També dins de l’àmbit solidari, el Col·legi convida a persones representants de l’organització Proactiva OpenArms, que porta més de 50.000 rescats en diferents campanyes a la Mediterrània, i en què el personal sanitari i infermer té un paper determinant. El metge Jesús Gálvez, l’infermera Carme Garcia i l’infermer Roberto Jiménez explicaran la seva feina amb l’ONG de salvament marítim i atenció als refugiats.

 Un compromís amb la ciutadania i les infermeres

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona reuneix més de 4.000 professionals, i compta amb seus a  Tarragona i Tortosa. El Col·legi ofereix serveis de tota mena i fa una defensa activa de l’excel·lència sanitària a Catalunya. Igualment, mira de respondre a les expectatives de progrés i innovació d’una professió que cerca la millora continuada i és clau per a la salut de la ciutadania del nostre país.