El conseller d’Interior ha presidit la cloenda de la VII edició de l’Escola d’Estiu de l’ISPC

Jané: “Aquesta nova promoció de 500 Mossos d’Esquadra ens fa falta per garantir la seguretat de Catalunya”

El conseller d’interior, Jordi Jané, ha presidit avui la cloenda de la VII edició de l’Escola d’Estiu de l’ISPC, que enguany ha reflexionat sobre “El factor humà de la seguretat: generacions entrellaçades”. El conseller, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcosha destacat que “la seguretat és un pilar bàsic del nostre sistema democràtic. Sense seguretat no hi ha llibertat, sense llibertat no hi ha democràcia i hem d’augmentar tots els recursos necessaris per reforçar la seguretat davant un conjunt d’amenaces, com el gihadisme, que ens fan cada cop més vulnerables”.

“I és per això que vull fer un anunci important que canviarà també els propers mesos i el proper any tota l’activitat de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: Vaig assumir davant el Parlament, i amb la conformitat de tots els grups parlamentaris, el compromís de convocar aquest estiu una nova promoció de 500 nous Mossos d’Esquadra. I és obligació del Govern complir els compromisos que s’assumeixen. I avui puc anunciar oficialment que aquest matí s’ha signat ja la convocatòria d’una nova promoció de 500 nous Mossos d’Esquadra que demà mateix sortirà publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya”, ha afegit.
El titular d’Interior ha recordat que “aquesta nova promoció de 500 Mossos d’Esquadra ens fa falta per raons de seguretat. No ens podem permetre no convocar-la. Tenim un dèficit, una manca d’efectius provocada pel fet d’haver estat sis anys sense aprovar una convocatòria, ja que la darrera, de 600 Mossos,  es va publicar el 10 de febrer de 2011”.
 
Jané ha explicat que des del Govern de la Generalitat  s’ha atès el requeriment del Ministeri d’Hisenda i “hem adaptat a 50 aquella oferta pública que es volia impugnar i n’hem aprovada una altra d’addicional amb 450 places més, un cop publicats en el BOE els nous Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2017”. “Donem així garanties jurídiques als opositors que es vulguin presentar i complim el nostre compromís de convocar aquestes 500 noves places que eren imprescindibles per a la seguretat del país”, ha insistit Jané.
El conseller ha finalitzat la seva intervenció a l’Escola d’Estiu de l’ISPC posant en valor que “els canvis en els valors, les actituds i les formes de relacionar-nos i comunicar-nos canvien de generació en generació i això ens obliga a impulsar nous lideratges entre els mossos i mosses més joves, entre les policies locals i nous bombers que estan cridats a dirigir els cossos de seguretat i d’emergències en un futur”.