Categories: Noticies de Societat

Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives

Tres-cents especialistes es desplaçaran a Tarragona per definir els diversos aspectes clínics, ètics i organitzatius

 

 

 

 

Redacció.- Metges, psicòlegs, infermeres, fisioterapeutes i treballadors socials treballaran conjuntament per afrontar els reptes que plantegen les cures pal·liatives en la societat actual: l’envelliment de la població i la cronicitat de les patologies obliguen a definir una nova aproximació en l’atenció dels pacients i a fer ús de noves eines i estratègies per proporcionar el tractament adequat. Aquest debat es produirà en el marc del Xè Congrés de la Societat Catalanobalear de Cures Pal·liatives, que se celebrarà els propers 9 i 10 de març al Palau de Congressos. Tres-cents especialistes es desplaçaran a Tarragona per definir els diversos aspectes clínics, ètics i organitzatius que identifiquin els criteris adequats per dur a terme una atenció pal·liativa del màxim nivell.

El programa, que se celebrarà en dues jornades, constarà de ponències conjuntes i d’altres especialitzades en tres temes: l’atenció pal·liativa al pacient no oncològic, l’atenció pal·liativa en entorns d’alta complexitat i, en tercer lloc, l’atenció psicosocial als equips. En conjunt, hi participaran al voltant de setanta ponents i es presentaran una cinquantena de comunicacions en format oral i pòsters. La conferència inaugural comptarà amb el president de l’Associació Europea de Cures Pal·liatives (EAPC, per les seves sigles en anglès), prof. Philip j. Larkin, qui reflexionarà sobre la dignitat i la compassió en l’aplicació dels tractaments.

Les sessions també tractaran el passat i el futur. Divendres a les 20:00 hores, el Catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili, Dr. Joaquin Ruiz de Arbulo, impartirà una sessió magistral sobre com afrontaven la mort els nostres avantpassats –concretament, a l’època de la Tarraco romana-. D’altra banda, dissabte, abans de la sessió de cloenda, el periodista Xavier Grasset moderarà el debat ‘Les cures pal·liatives a la nostra societat’, que també comptarà amb la participació dels Drs. Marta Vidal, Daniel Roca, l’actor Pep Cruz i la periodista i escriptora Elisabet Pedrosa.

La presidenta del Comitè Organitzador del Congrés, Dra. Tani Francesch, destaca la importància creixent de les cures pal·liatives i assenyala “la necessitat d’abordar el repte que aquests tractaments siguin també una realitat per a aquells pacients que per motiu de l’envelliment o per les característiques de les seves malalties, no poden ser tractats amb una finalitat curativa. S’ha d’implementar una visió àmplia de les cures”,  afegeix.

Teniu a la vostra disposició el programa complet del Congrés, que organitza la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives conjuntament amb el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. Si voleu assistir-hi o entrevistar algun dels ponents, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago