Comuniquen els acomiadaments de Bic Graphic a Tarragona

Tensió i tristor entre els 120 afectats per l’ERO

ACN Tarragona .- Bic Graphic a Tarragona ha comunicat individualment als 120 afectats per l’ERO que seran acomiadats. Segons ha informat a l’ACN el comitè d’empresa, els anuncis s’han anat comunicant, de forma personal, entre aquest dilluns i dimarts, enmig d’un clima de tensió, tristor i també sorpresa perquè molts empleats, amb anys a l’empresa, no s’esperaven estar entre el llistat d’acomiadats i se’ls faci plegar de forma forçosa. “Aquest moment està sent molt dur”, ha reconegut la presidenta del comitè, Rebeca Morillo. Aquest dimarts s’acabarà de notificar a tots els afectats. El número de treballadors afectats per l’acomiadament col·lectiu es va reduir de 136 a un total de 120, després de les negociacions del comitè amb la direcció.
Alguns hauran de deixar immediatament el seu lloc de treball i d’altres hi romandran un temps més, fins al mes de novembre com a màxim, tal com van acordar comitè i direcció. El comitè no vol concretar, però, quants van prestar-se voluntaris a formar part del grup d’afectats per l’ERO. Dels 120 afectats, en quedaven exempts les dones embarassades, els majors de 55 anys o els matrimonis que hi treballen els dos -només podria veure’s afectat un sol membre. Segons l’acord, les indemnitzacions seran de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats fins al febrer del 2012 i partir d’aquella data, 33 dies per any treballat, amb un topall de 24 mensualitats.

Les liquidacions que afecten aproximadament un terç de la plantilla de Bic Graphic a Tarragona són la fase final d’un conflicte que esclatava fa més d’un any, a conseqüència del canvi de negoci de la companyia, i que ha comportat un llarg procés de manifestacions, protestes i vagues. També ha suposat el tancament del magatzem logístic de la Granada, a l’Alt Penedès, on hi treballaven una trentena de persones. Més enllà de la situació delicada que es viu aquesta setmana a la fàbrica de Tarragona, hi continuen planant dubtes. “Hi ha molta incertesa, tant pels que ens quedem com pels que se’n van al carrer”, ha constatat la representant del comitè.