Comencen les obres del camí de guarda a la badia dels Alfacs, al terme d’Amposta  

Durant la visita, Joan Sabaté també ha comprovat l’estat dels treballs de regeneració de la platja de l’Illa de Buda que s’han reiniciat aquesta setmana

  • El subdelegat del Govern a Tarragona, acompanyat per tècnics del servei de Costes a Tarragona del Ministeri de Medi Ambient ha visitat avui dimarts, dia 16 d’octubre de 2018, dues actuacions de millora ambiental al delta de l’Ebre executades per l’esmentat Ministeri.

Primer, a les 12:30 hores, ha presentat als mitjans de comunicació el projecte de millora a la marge del Delta al costat de la badia dels Alfacs, en la seva primera fase, amb un pressupost d’adjudicació de 507 mil euros. Com saben el projecte sencer és fer un camí de guarda entre Sant Carles de la Ràpita i el Trabucador.

Amb un termini de dos mesos, aquesta primera fase va des del desaigüe de la Fortaleza a la Torre de Sant Juan, a  Poble Nou. L’objectiu és recuperar les distintes formacions vegetals i de les comunitats del Delta de l’Ebre, les quals s’han  degradat per la pressió antròpica i pels agents marins i atmosfèrics. A més, es pretén realitzar una guarda per a la contenció dels efectes de la pujada del nivell del mar sobre el Delta de l’Ebre i potenciar l’interès i atractiu de la zona amb la construcció del camí costaner.

Després, Joan Sabaté, s’ha desplaçat fins l’Illa de Buda on s’han reiniciat els treballs de regeneració de la platja que havien estat aturats per raons ambientals. Els treballs duraran aproximadament 15 dies. Es tracta d’una obra que afecta a una longitud de platja d’uns 1.000 metres lineals amb el transvasament de 19.834 m3 de sorra  procedent de les platges a ponent.  L’acompanyaven també  l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor, i Guillermo Borés, propietari de la zona.