Colau demana el cessament de Pablo Casado perquè “ha ofès la memòria de qualsevol demòcrata”

L’alcaldessa de Barcelona creu que el portaveu del PP no està capacitat per “buscar una solució democràtica i política a l’actual conflicte polític”

Redacció.- L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al PP que “cessi de qualsevol funció” el portaveu dels populars, Pablo Casado, per la comparació que va fer entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president afusellat pel feixisme, Lluís Companys. Colau considera que perquè hi hagi diàleg hi ha d’haver unes “línies vermelles” i creu que Casado “no està capacitat per fer de portaveu i d’interlocutor amb Catalunya” ni tampoc “per buscar una solució democràtica i política, que és el que necessitem en l’actual conflicte polític”. Colau creu que Casado no només ha ofès la memòria de Companys, sinó “de tot l’antifranquisme, de tots els represaliats i les seves famílies i de qualsevol demòcrata”. “No necessitem més piròmans, ‘necessitem persones serenes i constructives que sàpiguen respectar el seu interlocutor per construir col·lectivament una sortida política a un conflicte polític”, ha reblat l’alcaldessa.
Colau ha fet aquestes declaracions després de l’ofrena floral a la tomba de Lluís Companys al cementiri de Montjuïc. La batllessa ha assegurat que amb aquesta ofrena no només s’honora la memòria de Companys, sinó també “de tots aquells represaliats pel feixisme i la dictadura a casa nostra, i tots els afusellats, assassinats i torturats i també els seus familiars”. En aquest sentit, Colau creu que “un poble que no té memòria no té futur i la democràcia necessita memòria i honorar a tots aquells que van lluitar perquè avui tinguéssim una democràcia sòlida”.