Ciutadans (Cs) proposa millores socials i econòmiques per als treballadors de les empreses municipals

Foto Tarragona 21

La representant de Cs als Consells d’Administració municipals, Sonia Orts, defensa que “els treballadors de les empreses municipals han de tenir els mateixos beneficis que els treballadors de l’Ajuntament”

Tarragona, divendres 30 de novembre 2018. La representant del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Tarragona als Consells d’Administració de l’EMT, AMT, SMHAUSA, EMDET EMMCT, Sonia Orts ha sol·licitat “millores socials i econòmiques per als treballadors de les empreses municipals a partir d’una modificació puntual dels convenis” que “permetria que els treballadors de les empreses municipals tinguessin les mateixes millores que els treballadors de l’Ajuntament”.

Sonia Orts ha explicat algunes de les millores de les quals gaudeix el personal de l’Ajuntament i no els treballadors de les empreses municipals com són “el cobrament del 100% de la incapacitat des del primer dia, l’augment del sou entre un 1,5% i un 1,75% segons l’acord de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat, un plus salarial d’un 0,3% segons els resultats de l’empresa del passat any o les 35 hores setmanals, entre altres”. I ha advertit que “l’ajuntament només disposa d’un mes per aplicar els beneficis econòmics als treballadors de les empreses municipals”.

En aquest sentit, la regidora de la formació taronja ha manifestat que es tracta d'”una reivindicació històrica dels sindicats”, i li ha recordat a l’equip de govern que “qualsevol treballador de qualsevol ens municipal és igual d’important, incloses les empreses municipals i els organismes autònoms”.

Finalment, Orts ha volgut posar de manifest la voluntat de Cs de “no fer distincions entre treballadors públics municipals”, ja que això “pot generar un malestar que podria afectar negativament a les dinàmiques de treball internes i a l’atenció eficient i eficaç als tarragonins.”