Ciutadans (Cs) proposa elaborar un mapa d’apartaments turístics a Salou

· La formació taronja recorda també que va alertar fa un any sobre “la pèrdua de milers de metres cúbics de sorra de les platges” i insta a l’equip de govern a adoptar “solucions reals”

Salou, divendres 11 de maig de 2018. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) ha sol·licitat “l’elaboració d’un mapa de situació dels prop de 5.000 apartaments turístics registrats a Salou”, ha explicat la seva portaveu municipal, M. Reyes Pino. “Un municipi turístic com el nostre ha d’utilitzar totes les eines al seu abast per tenir un coneixement clar dels apartaments turístics existents, la seva situació, el seu control i les seves necessitats”.

La portaveu de la formació taronja ha apuntat que “conèixer si s’estan generant possibles zones de saturació, ens ajudarà a establir un ordenament urbanístic més eficient”. Tanmateix, ha destacat que “municipis veïns com Cambrils, compten amb menys de la meitat de registres”.

D’altra banda i en relació a la pèrdua de milers de metres cúbics de sorra de les platges de Salou, ha lamentat que “l’estudi més que anunciat per l’equip de govern local sobre les dinàmiques dels corrents marins encarregat a la Universitat de Cantàbria, hagi quedat en paper mullat”. I ha criticat que “la gestió de Granados i els seus socis prioritzi més l’impacte mediàtic que la gestió de les necessitats reals de Salou”.

Finalment, ha recordat que “la mesura va ser proposada davant la preocupació evident per la pèrdua  de sorra de les platges de Salou”. I ha manifestat que “esperem que les mesures que s’adoptin per pal·liar aquest enorme problema sí que siguin reals”.