Ciutadans (Cs) considera urgent que el Govern presenti un pla sanitari funcional i estratègic en una visita als hospitals Joan XXIII i Sant Pau i Santa Tecla

Tarragona, dilluns 2 de juliol del 2018. “Ciutadans considera urgent que el Govern presenti un pla sanitari funcional i estratègic”. Així ho ha anunciat el portaveu de Cs a la comissió de Salut, Jorge Soler, en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar l’Hospital Joan XXIII i l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla. On ha aprofitat per anunciar que Cs “presentarà dijous al Parlament de Catalunya una moció en aquest sentit amb mesures concretes per atendre als ciutadans a l’estiu”. Iniciativa que ha considerat “especialment necessària en ciutats amb gran afluència turística com Tarragona”.

Acompanyat pels diputats de Cs, Matías Alonso i Lorena Roldán, i el portaveu municipal de Cs a Tarragona, Rubén Viñuales, Soler ha detallat que la proposta de la formació taronja “donarà suport als professionals perquè comencin a cobrar tot el que se’ls ha retallat des de fa anys”, així com “un pla de llistes d’espera“. En aquest sentit, ha recordat que “la primera interpel·lació de Cs va ser sanitària” perquè “el sistema sanitari és una prioritat per a tots els catalans” i “casos com el de Joan XXII són una urgència per a Catalunya”. Per això, ha instat a la Consellera de Salut, Alba Vergés, a “complir amb les seves promeses”.

Sobre els JJMM, el portaveu municipal de Cs, Ruben Viñuales, ha manifestat que “els Jocs del Mediterrani 2018 han estat una oportunitat perduda per fer gran el nom de Tarragona”. “El resultat organitzatiu tothom ho ha pogut veure” i “el presumpte retorn socioeconòmic per a Tarragona hem comprovat que ha estat inexistent”. Per això, Viñuales ha considerat que per a Ballesteros i el seu equip “és moment de fer un exercici d’auto exigència”, i per a la resta “preocupar-nos i ocupar-nos de la gestió sostenible del llegat”. Asismismo, ha querido valorar de forma positiva “el Trabajo de todos los voluntariós como el aspecto más positivo de los Juegos 2018”.

Per la seva banda, la diputada de Cs al Parlament i Senadora a Madrid, Lorena Roldán, ha assegurat que “a Catalunya hi ha de tot menys normalitat”, després que el president del Govern, Pedro Sánchez, aixequés el control dels comptes de la Generalitat per planejar donar privilegis acostant als polítics separatistes que estan presos”, fent servir “la política penitenciària com a moneda de canvi per la seva arribada a Moncloa”. 

La diputada de Cs ha lamentat també que “lluny de fer autocrítica i rectificar, els socis de Govern del senyor Torra, insisteixen en l’embolic, la ruptura i la unilateralitat com s’ha pogut comprovar aquest cap de setmana”. Per això, li ha advertit a Sánchez que “a Catalunya no hi ha normalitat” perquè “són els mateixos i tornaran a fer el mateix”. I li ha recordat que “els partits separatistes volen tornar a votar una proposta de ruptura de la CUP que tornaria a situar a les institucions catalanes al marge de la legalitat”.

Sobre el viatge de Torra a Washington, Lorena Roldán ha assegurat que es tracta d’una altra mostra ridícula de la renúncia de Torra a ser el president de tots els catalans“. En aquest sentit, ha manifestat que “Cs ja ha preguntat al Parlament quant costa als catalans la vergonya internacional de Torra per parlar malament d’Espanya”.