Cinema V.O. a l’Auditori de la Diputació

Fotograma de 'Parasite'. CEDIDA

L’Auditori de la Diputació de Tarragona tornarà a acollir, a partir de diumenge, la programació estable Cinema en Versió Original impulsada per l’Associació Cultural Anima’t i la Fundació Catalunya La Pedrera. Del 12 de gener al 29 de març, cada diumenge a les set de la tarda, l’Auditori presentarà la projecció d’una pel·lícula en versió original

La nova programació proposa temes d’actualitat com la lluita per l’emergència climàtica amb La mujer de la montaña, dirigida per Benedikt Erlingsson, amb la qual s’inicia la temporada aquest diumenge 12 de gener.

Destaca però, la segona projecció, el 19 de gener, d'”Els dies que vindran”, el tercer llargmetratge del director Carles Marqués-Marcet i que compta amb deu nominacions als Premi Gaudí, que se celebraran aquella mateixa nit. Coincidint amb la cerimònia dels Premis Goya, l’altra setmana es podrà veure el drama rural gallec O que arde, amb quatre nominacions als guardons espanyols.

La proposta de cara als Oscar és l’aclamada pel·lícula sud-coreana Parasite, exitosa a festivals com Cannes, el de Cinema Fantàstic de Sitges i el REC de Tarragona, i que ja acumula un bon grapat de reconeixements a nivell internacional.  Aquesta projecció coincideix amb la cita a Los Angeles, el 9 de febrer.

Diumenge 2 de febrer es projectarà el documental sobre la bailaora La Chana,
coincidint amb l’inici de la segona edició del festival Tarragona Sona Flamenc. Amb la projecció de la pel·lícula d’animació El Pan de la Guerra, la programació col·labora amb els actes de commemoració de l’acabament de la Guerra Civil a Tarragona. D’altra banda, la proposta per celebrar el Dia Internacional de les Dones és Bienvenida a Montparnasse.