Cinc detinguts i dues plantacions de marihuana desmantellades a Cambrils

Pla tancat d'una de les dues plantacions amb diverses plantes de marihuana a Cambrils. Imatge publicada el 16 de novembre de 2017. Horitzontal.

Les instal·lacions comptaven amb un alt grau de professionalització per ocultar l’olor de les plantes i la calor de les llums

ACN Cambrils .- Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Cambrils han detingut entre dimecres i aquest dijous cinc homes amb domicili a Cambrils o sense domicili conegut com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública després de desmantellar dues plantacions de marihuana. Els dos cossos policials van fer dimecres dues entrades a cases de Cambrils i Vilafortuny. Després d’una investigació, els agents van constatar que s’havien fet dues instal·lacions amb un alt grau de professionalització, amb un sistema d’ocultació de l’olor de les plantes i de la calor que emeten les llums utilitzades pel cultiu. Segons els Mossos, la droga estava preparada per fer distribució fora del territori i en cap cas es destinava a la venda al detall. Els detinguts, sense antecedents policials, passaran a disposició del jutjat número 4 de Reus en les pròximes hores.
En el moment del registre, a Vilafortuny la plantació ja havia estat recollida i la marihuana estava preparada per a la distribució amb més d’una trentena de bosses algunes, algunes envasades al buit, amb un pes de prop de 27 quilos. En aquest cas, la plantació estava situada al pàrquing en una habitació construïda per accedir-hi només a través d’unes escales interiors.

En la segona entrada i registre, la de la casa de Cambrils, els agents van trobar prop de 500 plantes de marihuana i es van intervenir tots els estris i la droga. A més, es va comprovar que en les dues cases s’havia punxat la llum i s’estava cometent un delicte de defraudació elèctrica. Els investigadors van poder saber també que es van pagar 15.000 euros pel lloguer de tot un any d’una de les cases. Durant les entrades es van detenir quatre homes –de 26, 29, 47 i 48 anys- i aquest dijous s’ha arrestat el cinquè integrant del grup, de 28 anys.