El cicle Veus de Poeta estarà dedicat a Marcel Pey

Dijous 14 de desembre a les 19:30h al teatre el Magatzem

Redacció.- La Casa de les Lletres i l’Escola de Lletres enceten un nou cicle dedicat a la poesia. Sota el nom Veus de poeta, és previst que hi vagin desfilant autors del Camp de Tarragona amb la finalitat de donar-los projecció. Es preveu que cada poeta que hi passi tinguin un tractament diferenciat, d’acord amb les seves característiques.

El cicle s’estrena amb una sessió dedicada a l’obra del poeta Marcel Pey (Cardona, 1948), autor resident a Tarragona des de fa molts anys, que compta amb una llarga trajectòria, genuí representant de la generació dels 70 i del corrent underground en la literatura catalana. En ell, com en pocs autors, la paraula i la imatge resulten indissociables. Marcel Pey va publicar el seu primer llibre de poemes l’any 1972 i, des de llavors, no ha deixat de treballar, ja sigui publicant llibres, filmant pel·lícules o muntant exposicions. També ha estat promotor literari, primer amb el segell Heroïna i després amb la col·lecció poètica Èpsilon / Foc Nou. En aquesta ocasió, l’acte serà conduït pel també poeta David Castillo, director del suplement de Cultura d’El Punt Avui. Castillo ha estat editor de la poesia de Pey i, a més, hi ha col·laborat en moltes altres ocasions, tant en actes com en publicacions.

L’acte tindrà lloc aquest dijous, 14 de desembre, a les 19.30 h., al Teatre El Magatzem (c/ Reding, 14). David Castillo realitzarà una acció poètica dedicada a l’obra de Marcel Pey a qui va definir com “una mena de William Blake en l’època del consum” i ho farà recitant-ne els seus textos i, al mateix temps, es podran contemplar imatges també creades per l’artista tarragoní.