Categories: Noticies de Societat

Chacón manté una trobada amb una quinzena de cònsols per teixir aliances en la recuperació econòmica i social arran de la Covid-19

  • La consellera d’Empresa i Coneixement ha traslladat als cònsols les mesures que està impulsant la Generalitat i ha posat a disposició les 40 oficines d’ACCIÓ al món per continuar donant suport a les empreses estrangeres establertes a Catalunya
  • Segons Chacón, “amb més de 8.600 empreses estrangeres ubicades a Catalunya ens hem consolidat com un hub econòmic i d’innovació de referència al sud d’Europa: ara, més que mai, és clau teixit aliances amb el món”
  • La consellera ha exposat que, en l’àmbit de turisme, el Departament d’Empresa i Coneixement està treballant per preparar una estratègia basada en el suport a la indústria local i en una nova estratègia de promoció durant el 2020 i 2021

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha mantingut aquest dijous una reunió de treball amb els cònsols i delegats comercials d’una quinzena de països per avaluar com col·laborar i treballar conjuntament en la recuperació, per fer front a l’emergència provocada per la Covid-19 en l’àmbit del turisme, les inversions estrangeres i les relacions comercials. A la trobada també hi ha participat el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font.

Segons Chacón, “amb més de 8.600 empreses estrangeres ubicades a Catalunya, ens hem consolidat com un hub econòmic i d’innovació de referència al sud d’Europa, amb un teixit productiu que ha entès perfectament que el seu mercat és global: ara, més que mai, és clau teixir aliances amb el món”. “Ens trobem en una situació de gran complexitat, on haurem de fer front a grans reptes socials que només trobaran la resposta adequada des de la col·laboració i la coordinació”, assegura la consellera d’Empresa i Coneixement.

En aquest sentit, en el marc de la reunió, s’han analitzat els efectes d’aquesta situació i s’han analitzat les mesures adoptades per cada país per fer front a la pandèmia i la situació del turisme i la inversió estrangera. Chacón ha explicat les actuacions que ja està duent a terme la Generalitat en aquests àmbits i ha posat a disposició dels cònsols les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per oferir tot el suport a les empreses estrangeres establertes a Catalunya.

En l’àmbit del turisme, la consellera ha explicat que el Departament d’Empresa i Coneixement està treballant amb el sector a Catalunya i amb diversos països d’arreu del món. L’objectiu és preparar una estratègia basada en el suport a la indústria local per estar preparats quan acabi la pandèmia i en una nova estratègia de promoció durant el 2020 i 2021.

Per la consellera, “aquesta pandèmia no només està tenint efectes des d’un punt de vista sanitari, sinó que també és una amenaça per a la ciutadania en forma de pèrdua de llocs de treball i reducció d’ingressos”. Per això, “tot i trobar-nos encara en una fase de resistència contra el virus, hem de començar a mirar més enllà: després de la resistència arribarà la recuperació, moment on haurem d’estar més preparats que mai, ser flexibles i actuar amb rapidesa”, subratlla.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

5 dies ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

5 dies ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago