Categories: Noticies de Politica

Centenars de persones es concentren contra la “repressió” davant les delegacions del govern espanyol a Catalunya

Hi ha hagut protestes a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona

Redacció.- Centenars de persones han acudit aquest dimecres al vespre a la crida del CDR Catalunya per fer concentracions de rebuig contra el que consideren “repressió” de l’Estat davant les delegacions del govern espanyol a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. En la convocatòria, difosa a través de les xarxes socials, el Comitè de Defensa de la República (CDR) recordava que avui fa 100 dies que el líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, són a la presó. “Escorcolls, tancament de la delegació, citacions a activistes… no ho permetrem”, assegurava el CDR en referència a l’entrada de la Guàrdia Civil a la seu de l’ANC, Òmnium i el CTTI d’aquest mateix dimecres i al fet que el govern espanyol hagi impedit, també avui, que el president del Parlament, Roger Torrent, es reunís a la delegació de la Generalitat a Brussel·les amb Carles Puigdemont i els diputats residents a la capital belga.

(S’han afegit detalls de les concentracions als diversos punts on s’han fet, així com de l’assistència de persones)

A Barcelona, més de mig miler de persones s’han concentrat al costat de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, omplint la cantonada dels carrers Mallorca i Roger de Llúria i aconseguint tallar les dues vies en aquest tram. Poc abans de les 20.00 h, els primers concentrats han pres el carrer i els cossos policials –Mossos i Policia Nacional espanyola- han acordonat la zona col·locant tanques que evitaven que els manifestants accedissin a la mateixa porta de l’edifici on té el despatx el delegat, Enric Millo.

En un ambient festiu i reivindicatiu s’han vist pancartes de suport als “presos polítics”, en favor de la democràcia i la llibertat i contra el govern espanyol. Entre els crits més repetits hi ha hagut proclames contra “les forces d’ocupació”, demanant a Millo la “dimissió per feixista i per cabró” i cridant “fora la justícia espanyola”. “Som república”, “dimarts, tothom al Parlament”, “els carrers seran sempre nostres” i “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”, han estat altres dels càntics més escoltats a la concentració.

A Girona, també

Més de 300 persones s’han concentrat a Girona davant la subdelegació del govern espanyol, responent a la crida del CDR nord-oriental i la plataforma Girona Vota (que aplega partits i entitats sobiranistes). Durant la protesta s’ha llegit un manifest defensant la implementació de República catalana i assegurant que no es farà “cap pas enrere”. “Som República”, “l’1 d’Octubre l’inici de tot” o “llibertat presos polítics” han estat algunes de les proclames que han cridat.

A Tarragona, unes 200 persones

A Tarragona, més de 200 persones s’han concentrat davant la subdelegació del govern espanyol, a la plaça Imperial Tarraco. Les persones concentrades s’han aplegat a les vuit del vespre davant l’edifici del govern espanyol a la ciutat amb llaços, bufandes grogues i pancartes.

Durant la concentració, en què no hi ha hagut parlaments, s’han cridat consignes a favor de la llibertat dels “presos polítics”, contra “el feixisme” i contra les actuacions policials de l’1-O. L’acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors i amb crits d’independència. Els Mossos d’Esquadra, que han estat custodiant l’exterior de l’edifici, han identificat una de les persones participants i no es descarta que s’aixequi acta per una concentració no comunicada.

I a Lleida, unes 400

Unes 400 persones s’han concentrat a les vuit del vespre d’aquest dimecres davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida, a la plaça de la Pau. Els Mossos d’Esquadra han enviat quatre patrulles a la zona, que s’han col·locat entre els concentrats i l’edifici, al costat dels efectius de la policia nacional.

Els manifestants, convocats pels CDR, han desplegat pancartes a favor de la República i la llibertat i han cridat consignes com ‘A la merda el 155’, ‘Llibertat presos polítics’ o ‘Us volem a casa’. També han cantat a favor de ‘Puigdemont president’, ‘visca Catalunya lliure’, ‘Els nostres mestres, no es toquen’ i, fins i tot, ‘Rajoy a la presó’. Els càntics han acabat amb ‘Aquest edifici, serà una biblioteca’, en referència a la seu del govern espanyol a Lleida, i ‘Fora, fora, fora, la justícia espanyola’. La majoria dels concentrats duien llaços i bufandes grogues.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago