Els CDR tallen l’N-340 amb rodes cremades i fan una marxa a peu de l’AP-7

Cap de les accions ha suposat enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra

Redacció.- Els CDR (Comitès en Defensa de la República) de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona han continuat aquest dimarts a la tarda amb accions conjuntes per aturar el trànsit a l’N-340, en aquest cas al Baix Ebre, però també a l’autopista AP-7. Als volts de les 17:00 hores, han apilonat desenes de neumàtics i hi han calat foc. L’acció s’ha fet al punt quilomètric 1.092, entre l’Ampolla i Camarles, prop de les instal·lacions del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Una hora més tard, amb la presència ja de patrulles i antidisturbis dels Mossos, han dissolt aquesta acció i s’han traslladat a l’AP-7. Allí han saltat la tanca i han caminat durant una hora i mitja en el carril sentit nord, sentit Tarragona. Finalment quan han arribat a l’alçada del nucli urbà de l’Ampolla, han sortit de l’autopista i s’han dispersat pels carrers del municipi del Baix Ebre. Cap d’aquestes accions ha suposat enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra.
Durant la tarda l’acció l’han dut a terme també unes 200 persones, convocades des de la matinada per diversos CDR del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre per unir esforços en accions que han afectat el trànsit a les carreters del sud del territori. Després de mantenir tallada 6 hores i mitja l’N-340 a les Cases d’Alcanar, al Montsià, durant tot el matí, a la tarda han desplaçat l’acció entre l’Ampolla i Camarles, al Baix Ebre.

La crema de neumàtics ha generat una important columna de fum negre durant una boa estona. Més tard han abandonat les restes de les rodes encara cremant que els Bombers de la Generalitat s’han encarregat d’apagar i netejar de l’asfalt de l’N-340.

La marxa lenta per l’autopista s’ha fet també sense incidents. Al grup de persones que ha caminat al menys 6 quilometres pels carrils direcció nord de l’autopista, els seguien, a pocs metres de distància, diversos vehicles dels Mossos d’Esquadra. Quan l’aturada ja s’allargava més d’una hora i mitja alguns conductors, sobretot camioners, han increpat la policia perquè resolgués la situació que els mantenia retinguts a l’AP-7.