CCOO i UGT convoquen manifestacions el 17 de març en defensa de les pensions públiques

Els sindicats exigeixen la revaloració de les pensions d’acord amb l’IPC

Redacció.- Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors han convocat per al dissabte 17 de març més d’un centenar de manifestacions i concentracions a tot l’Estat per “exigir pensions dignes, la revaloració de les pensions d’acord amb l’IPC i la defensa del Sistema Públic de Pensions”. En un comunicat, els sindicats fan una crida a la participació de la ciutadania en aquestes mobilitzacions “perquè no es pot consentir que el govern segueixi empobrint els pensionistes que perden poder adquisitiu, quan l’economia creix al 3% i els preus se situen en l’1,1%, mentre els pugen la pensió el 0,25%”. Les organitzacions reclamen “un model públic de pensions eficaç, eficient i viable, cosa que és incompatible amb la reforma que el Partit Popular va aprovar en solitari el 2013, amb un índex de revalorització i un factor de sostenibilitat que porten implícits la retallada de les pensions a curt i mig termini”.
Segons els sindicats el govern del PP, “que ja no té la majoria absoluta de 2013, no pot mantenir contra tots” aquesta reforma de les pensions. Les dues organitzacions sindicals exigeixen que s’afrontin solucions de manera urgent, com la derogació de la reforma del 2013, l’augment del poder adquisitiu dels pensionistes i la garantia de la viabilitat del sistema públic en el marc del Pacte de Toledo i el diàleg social.

En aquest sentit, reclamen la reforma immediata de les fonts de finançament, mitjançant una nova recomanació del Pacte de Toledo que permeti que el sistema no només es financi a través de cotitzacions com a font bàsica i principal sinó també, addicionalment, amb impostos. Igualment, demanen eradicar el dèficit de la Seguretat Social acabant amb les bonificacions a la contractació, finançant les despeses de la Seguretat Social des dels PGE i traient els límits a les bases de cotització.

“UGT i CCOO, com han fet en els últims mesos des de l’exitosa marxa per les pensions dignes desenvolupada al setembre i octubre de l’any passat, animen a participar activament en les manifestacions i concentracions que han convocat per a dissabte que a tot l’Estat i reiteren que continuaran amb les mobilitzacions fins aconseguir que el govern deixi d’empobrir als pensionistes actuals i futurs i aconseguir un sistema de pensions públic, eficient i viable”, segons el comunicat.

A Catalunya, les principals mobilitzacions seran a Barcelona (10:30 h) Tarragona (11:30 h), Lleida (11:00 h), Girona (12:00 h), Tortosa (11:00 h), Reus (18:00 h), Granollers (12:00 h) i Vic (18:00 h).