CCOO escull Unai Sordo com a nou secretari general del sindicat amb el 89% dels vots

El nou líder sindical es fixa com a objectiu “lluitar contra la creixent desigualtat que s’ha implantat a la societat i a les empreses”

ACN Madrid .– Unai Sordo és el nou secretari general de CCOO. Així ho han votat els delegats del sindicat en el XI Congrés Confederal celebrat a Madrid. El nou secretari general ha rebut 659 vots a favor, 75 en contra i 8 abstencions, el que significa un suport del 89%. En declaracions als mitjans després de ser escollit, Sordo s’ha fixat com a objectiu “lluitar contra la creixent desigualtat que s’ha implantat a les empreses” i ha considerat “fonamental” que hi hagi “més gent organitzada a les empreses”, especialment a les subcontractes. La seva candidatura era l’única que es presentava i inclou 6 persones de l’executiva anterior i 9 de noves. La comissió executiva ha rebut el suport favorable del 61% dels vots: 451 vots a favor, 208 en blanc i 78 abstencions.
Després de ser escollit, el nou secretari general de CCOO també ha lamentat que el model laboral espanyol “aposta per la precarietat i per una forma de competència en l’economia global profundament errònia i que recau en l’esquena dels més dèbils”.

El sindicat ha oficialitzat així el relleu al capdavant de l’organització, després que Ignacio Fernández Toxo anunciés al març que no es presentaria a la reelecció i proposés Sordo com al seu substitut. Des del 2009, Sordo ha ocupat el càrrec de secretari general al País Basc.

Toxo estava al capdavant del sindicat des del 2008. En aquest congrés –que ha de marcar el full de ruta del sindicat per als propers quatre anys-, CCOO vol aconseguir una millor distribució de la riquesa, renovar el sindicalisme i la manera de relacionar-se amb els treballadors.

CCOO té des d’aquest divendres un nou secretari general. El tracta d’Unai Sordo, de 44 anys i que des del 2009 era el líder del sindicat al País Basc. Així ho han votat al XI Congrés Confederal que, des de dijous, se celebra a Madrid. Al congrés participen 751 delegats i també s’han convidat nombroses organitzacions socials, polítiques i d’altres sindicats de més de 30 països.

La candidatura de Sordo ha rebut el suport favorable del 93% dels vots. El 2008, quan Toxo va aconseguir arribar a la secretaria general, ho va fer per només 28 vots de diferencia respecte la candidatura de José María Fidalgo.

El passat mes de març, Toxo ja va anunciar que no es presentaria a la reelecció i ja va proposar el basc Unai Sordo. El successor de Toxo és diplomat en Graduat Social per la Universitat del País Basc i ha treballat al sector de la fusta abans d’incorporar-se a les responsabilitats del sindicat.

A banda del relleu al capdavant del sindicat, el XI Congrés Confederal també ha servit per aprovar la ponència i els estatuts. La sessió de clausura es farà dissabte.