El CBT perd el primer partit a Valls

Bones sensacions a pesar de la primera derrota.

CBT.- Era un partit oficial de Lliga Catalana EBA, però després de només una setmana d’entrenament, per Berni era el primer partit d’una curta pretemporada. I les sensacions no van ser gens dolentes al Joana Ballart de Valls, on els jugadors blaus van deixar entreveure la seva qualitat. Shepard, Balkovic, Zvonar i tots els jugadors van donar amb intermitències minuts de qualitat, deixant bones sensacions als aficionats blaus que es van desplaçar a la capital del Alt Camp. El Partit que també va deixar entreveure la nova fornada de jugadors de la la casa, els possibles nous Km0, que des dels primers minuts van tenir un protagonismes destacable. Ens tindrem que anar acostumant a noms con Recasens, Guixens, Sorolla, Fabregar, etc.

Els primers minuts es van jugar amb una intensitat inusual a aquestes alçades de la pretemporada. Berni era conscient que era necessari donar moltes rotacions a l’equip. Durant els deu primers minuts ja havien jugat tots els jugadors disponibles, en un primer quart que va acabar amb un igualat 22-22.

Igual va començar el segon quart. La igualtat en el marcador donava una tensió especial al partit. Uns primers minuts del segon quart, on Zvonar va agafar la responsabilitat ofensiva de l’equip.  Va ser a partir de l’equador d’aquest segon quart quan es van intuir els primers signes de cansament de l’equip. El vallencs van agafar una petita renda, 32-28 i Berni va demanar el seu primer temps mort i l’equip va reaccionar i va refer-se,  aconseguint arribar al descans amb avantatge al marcador, 34-37.

El tercer quart, va estar marcat per la lesió d’Orio Besora. El jugador del CB Valls, que la temporada passada va jugar de blau al Serrallo, en un intent de penetració va patir una lesió al genoll, que a falta de realitzar les proves pertinents, va deixar el pavelló vallenc totalment ensopit. Això va succeir quan ja s’havien jugat un minuts del tercer quart, on els jugadors blaus van ser capaços de portar el partit a un escenari molt optimista. Amb 40-45 semblava que el partit es podia trencar, però no va ser par part del visitants, si no to el contrari, un triple de Llagostera va donar peu a un parcial d’onze cero pels locals que van portar el partit a una important 51-45 al final del tercer quart.

L’equip de Berni estava passant pels pitjors moments. Ja no només la diferència al marcador, si no que la cinquena falta personal de Zvonar, deixaven molt tocat a l’equip. El Valls cada cop veia més aprop la victòria i la classificació per la final a quatre de la Lliga Catalana. Físicament els tarragonins ja notaven el cansament. Un triple del també ex CBT, Fernando Boada, posava el marcador en 63-56 a poc més de 2:38 pel final del matx. Després d’un temps  mort demanat per Berni, Adrià Duch amb un triple retallava les diferencies. L’equip va tindre l’opció a poc més d’un minut pel final, de posar-se a 1 punt, però el triple tirat un altre cop per Duch no va entrar i la victòria al final es va quedar al Alt Camp, per 70-64.