Càtedra Dow/ URV de Desenvolupament Sostenible

La Càtedra Dow/ URV de Desenvolupament Sostenible va néixer l’any 2015 fruit de la voluntat de la Universitat Rovira i Virgili i Dow Tarragona

 

Redacció.- La facultat de Turisme i Geografia acull la reunió de la Comissió de seguiment de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible. Aquesta comissió està presidida pel Dr. Àngel Bové, Vicerector de Transferèncias i innovació de la URV.

La presentació de la memòria de les activitats de l’any 2017 presentada pel Dr. Òscar Saladié, Director Dow/URV de Desenvolupament Sostenible, i també professor del departament de Geografia de la URV, en les quals s’han destacat:

–         Ethica, el joc de les finances ètiques. Joc de rol on els participants, principalment estudiants de secundària, reflexionen sobre els impactes econòmics, ambientals i socials de les nostres decisions.

–         VIII Concurs de fotografia de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible. El lema del concurs serà “Economia circular”.

–       X Jornades de Química Verda. En aquesta edició el lema de les Jornades va ser: “Construïm un món sostenible mitjançant economía circular i química verda”

–       Curs Dow/ETSEQ. En l’edició d’aquest curs la temàtica abordar va ser “L’engenyeria química com facilitadora per impulsar l’economia circular.

–       Projectes de Mòduls Universitaris de desenvolupament sostenible

–       Participació de la Comissió encarregada de la definició i el desenvolupament de la competència transversal CT/ de la URV: Ètica, Igualtat, Responsabilitat social i medi ambient.

La proposta de les activitats de cara a  l’any 2018 tenen molt a veure amb les que s’han dut a terme durant aquest any, cosa que dona continuïtat als 12 anys del càtedra Dow/ URV Desenvolupament i Sostenibilitat.

Sobre la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible

La Càtedra Dow/ URV de Desenvolupament Sostenible va néixer l’any 2015 fruit de la voluntat de la Universitat Rovira i Virgili i Dow Tarragona de crear una estructura que tingues com a objectiu generalitzar i socialitzar el coneixement en l’àmbit de la sostenibilitat. Amb el fi d’aconseguir aquest objectiu des de la Càtedra de Desenvolupament Sostenible s’organitzen i/o patrocinen activitats vinculades a la formació, la cerca i la divulgació en matèria de medi ambient i de desenvolupament sostenible. Aquestes activitats estan dirigides a la comunicació universitària de la URV, a centres de secunadària i al públic en general.