Catalunya lidera a l’Estat la contractació de treballadors per la campanya de Nadal

L’empresa de recursos humans Adecco assegura que es crearan 187.000 llocs de treball, un 19% més que l’any passat

Redacció.- Adecco assegura que aquesta campanya de Nadal ”serà molt positiva per a Catalunya, tot i que alguns sectors s’estiguin ressentint davant la incertesa política” que es viu aquest mesos en aquesta demarcació. La companyia de recursos humans preveu que Catalunya serà la comunitat autònoma que liderarà la contractació de personal per cobrir les necessitats de la campanya de Nadal i de rebaixes amb la creació rècord de 187.000 llocs de treball, el 18,6% més que els contractats en la campanya de l’any passat. Per increments, Catalunya se situa en segon lloc a l’Estat, per rere de Galícia, que és la comunitat amb el creixement més elevat de contractació, amb el 20,7% més. En el conjunt de l’estat espanyol, es contractaran 1,083 milions de treballadors, el 14,7% més, una xifra també rècord que supera per primer cop el milió de contractes.
Les xifres del conjunt de l’Estat superen de lluny les contractacions que es registraven abans de la crisi amb motiu de la campanya de Nadal. En aquells moments, el nombre de contractes habitual a l’estat espanyol se situava a l’entorn dels 600.00 contractes, amb creixements interanuals de dos dígits.

Entre el 2006 i el 2007, els augments anuals van ser més moderats, amb previsió de la crisi que va esclatar en el 2008, quan la contractació de la campanya de Nadal va caure un 35,6% en relació amb la campanya del 2007.

La recuperació forta de la contractació no es va produir fins el 2013, coincidint amb la sortida de la recessió de l’economia espanyola, que va suposar un increment del 19,6%, el millor resultat en una dècada.

Les dades de l’informe Adecco fan referència a les contractacions previstes entre els mesos de novembre, desembre i gener.

Catalunya serà la comunitat amb més contractes laborals, per sobre dels 187.000, un 18,6% més i una xifra rècord en aquest territori en una campanya de Nadal.

En relació amb el percentatge de creixement de la contractació, Catalunya cedeix el primer lloc a Galícia, amb un augment de la contractació del 20,7% en relació amb l’any passat. En aquest cas Catalunya se situa en segon lloc de l’Estat amb un creixement del 18,6%. La mitjana de creixement a l’Estat se situa en el 14,7%.

Demarcacions

Per demarcacions, Barcelona serà demarcació catalana que liderarà la contractació amb 149.489 contractes, el 21% més que l’any passat. Després de Barcelona se situa Tarragona amb 18.706 contractes, el 10% més, seguit de Girona amb 14.699 contractes, el 10% més i finalment Lleida amb 4.715 llocs de treball, el 9% més.

Sectors més beneficats

Adecco assenyala que els sectors més actius en contractació seran els de distribució i el retail, la logística i el transport, el punts d’atenció al client i les vendes, l’alimentació, l’hostaleria i la restauració i les àrees de gran consum. Tot i això, Adecco preveu que també el sector industrial es vegi beneficiat d’aquest allau de noves contractacions per l’efecte que tindrà en l’augment del consum.

Luis Miguel Jiménez, director comercial d’Adecco Outsourcing, destaca els creixements que es preveuen en el secor del gran consum, i en concret en les botigues de bellesa, sector de luxe, dispositius electrònics, joguines, perfumeria i cosmètica, on les vendes poden augmentar fins a un 30% en relació amb el comportament de la resta de l’any. De fet, molts d’aquest sectors concentren la meitat de les vendes de l’any en aquests dies de la campanya de Nadal.