Catalunya en Comú “defensarà” la sobirania de Catalunya davant de la “repressió inacceptable” del govern espanyol

El partit decideix aquest dissabte la pregunta que traslladarà a la militància per decidir si dona suport a l’1-O

ACN Barcelona .- La portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, ha comparegut aquest dissabte per valorar com està transcorrent la reunió de la Coordinadora Nacional del partit, que ha d’acordar la pregunta que traslladarà als militants sobre si la formació ha de cridar a la participació el proper 1 d’octubre. En aquest sentit, Alamany ha explicat que la reunió ha arrencat amb una valoració del context polític actual i ha denunciat “la repressió que està patint la sobirania de Catalunya per part del govern espanyol”. La portaveu de la formació ha exposat que “des de la nostra diversitat i pluralitat compartim que això és inacceptable i, per tant, defensarem la sobirania davant de tots els atacs que es tradueixen també en escorcolls a impremtes, sentències i declaracions”.
Alemany ha recordat que el passat 8 de juliol la Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú ja va manifestar que, per ells, “l’1-O era una mobilització legítima i que permetia avançar en el dret a decidir” i, per tant, “que hi donaríem suport”. Ara, ha dit Alamany, “cal concretar de quina manera es farà aquest suport per part de tot l’espai de Catalunya en Comú”.

Aquest dissabte al migdia els militants del partit estan debatent la desena d’esmenes que s’han presentat a la proposta final que es traslladarà a votació.