La Casa Catalana de Saragossa acull la mostra itinerant “El Modernisme”

És el primer cop que una exposició itinerant de la Diputació viatja fora de Catalunya

La Casa Catalana de Saragossa acull fins al proper 20 de setembre l’exposició itinerant de la Diputació de Tarragona El Modernisme, amb reproduccions de fusta d’edificis modernistes emblemàtics com la Casa Navàs (Reus), el Santuari de Montserrat (Montferri) o la Casa Brunet (Tortosa). Aquesta mostra, que forma part dels actes de la XIV Setmana Cultural de la Casa Catalana de Saragossa, inclou un total de 14 panells informatius i apropa el visitant a la figura i obra d’arquitectes modernistes internacionals de renom nascuts a la demarcació de Tarragona, com Antoni Gaudí, Josep M. Jujol, Pere Caselles o Cèsar Martinell.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, s’ha desplaçat aquest dimarts a la capital aragonesa per inaugurar oficialment l’exposició, que arriba a Saragossa després de passar l’estiu al centre comercial Gran Via 2 de Barcelona. A la inauguració també hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Saragossa, Martín Llanas, i el president de la Casa Catalana, Jordi Oriol.

Enguany la Diputació de Tarragona ha exportat per primera vegada dues de les seves exposicions itinerants fora de la demarcació, i en el cas d’ El Modernisme, fora de Catalunya. En aquest sentit, l’altra mostra que ha viatjat fora de les comarques tarragonines ha estat Pedra seca, una exposició que també ha fet estada a Barcelona i que se centra en la utilització d’aquest material de construcció al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. El programa “Exposicions itinerants” de la Diputació de Tarragona, que compta amb un catàleg de 25 propostes, fomenta el dinamisme cultural al territori i apropa l’oferta expositiva a tots els indrets del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Enguany, amb les primeres exposicions a Barcelona i Saragossa, s’ha volgut mostrar el patrimoni cultural de les comarques tarragonines molt més enllà de la demarcació.