Cap de setmana de portes obertes i visites guiades al patrimoni de Tàrraco

Activitats pel 18è aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mundial

  • Amb motiu de la celebració del 18è aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mundial de la Humanitat, aquest cap de setmana s’han organitzat una sèrie d’actes, tant des de l’Ajuntament com d’altres institucions que s’hi han implicat.

D’una banda, aquest diumenge 25 de novembre, de 10 a 14 h, hi haurà una jornada de portes obertes al conjunt arqueològic de Tàrraco: Circ, Passeig Arqueològic, Fòrum de la Colònia, Pretori i Amfiteatre; així com als recintes del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, com són el Tinglado 4 (exposició Tàrraco/MNAT), Museu i Necròpolis Paleocristians, Vil·la Romana dels Munts (Altafulla) i el conjunt monumental de Centcelles (Constantí).

Dissabte i diumenge, de 10 a 13 h, s’oferirà també a una visita guiada als monuments Patrimoni UNESCO de la Part Alta amb un enfocament diferent: una explicació diacrònica dels monuments romans fins a arribar als nostres dies, amb un tast de vi en finalitzar. Diversos personatges romans ens oferiran un tast de vi seguint el ritus propi del consum d’aquest aliment sagrat. Es reviuran els costums i els passatemps d’una ciutat que encara és ben viva.

Aquesta activitat té un preu de 5 €. Reserves a través del correu electrònic info@nemesisarch.com o trucant al 977 249 107 o al 619 767 950.

Finalment diumenge s’oferirà, també durant el matí, una visita itinerant que anirà del Fòrum de la Colònia al Teatre Romà, organitzada pel Museu d’Història de Tarragona, per tal de conèixer com era la vida a l’antiga Tàrraco visitant el Fòrum de la Colònia, on tenien lloc les activitats econòmiques, polítiques i religioses de la ciutat i es podien contemplar les representacions dels seus ciutadans il·lustres. La visita finalitza al Teatre, un dels edificis d’espectacles on confluïa oci i negoci i on queda reflectit com d’important era Tàrraco dins de l’organització de l’Imperi.

Aquesta visita és gratuïta, però és indispensable la reserva prèvia a través del correu electrònic reserves@aurigasc.com o trucant al 977 22 54 94.