Cap de setmana amb 5.000 creueristes

El Costa Fortuna té capacitat per 3.400 persones. CEDIDA

Prop de 5.000 creueristes han passejat per la ciutat aquest cap de setmana.Dos creuers han fet escala: el Costa NeoRiviera i el Costa Fortuna, el segon amb capacitat per més de 3.400 passatgers i el primer amb més de 1.300

El Port de Tarragona ultima el projecte tècnic de la nova terminal provisional de creuers al Moll de Balears. Actualment, s’està duent a terme l’estudi geotècnic. Un cop redactat el projecte d’ampliació del moll es remetrà a Ports de l’Estat perquè l’aprovi i, posteriorment, s’iniciarà el procés de licitació.

La previsió és poder rebre creuers en aquesta nova terminal provisional de cara a mitjan 2021 i que les obres comencin en els propers mesos, cap a finals d’any.

En declaracions a Tarragona Ràdio, el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, ha explicat que els tràmits avancen i que l’actuació té per objectiu aconseguir que el port tarragoní faci un salt qualitatiu en matèria de creuers.

Les actuacions tindran un cost d’uns 20 milions d’euros. Aquest moll acollirà els creuers de forma temporal mentre no s’enllesteixi el contradic dels Prats. A tot això, Josep Maria Cruset fa una valoració positiva de la nova central de recepció de creueristes, ubicada des de primers de maig al Tinglado 1 del Moll de Costa.

Un altre dels projectes que aviat activarà les obres és el de l’estació intermodal de Guadalajara, el conegut com a port sec. Ja s’ha demanat la llicència d’obres i els treballs s’activaran en breu.

Josep Maria Cruset ha demanat ja mantenir una primera reunió amb el nou alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, per abordar els projectes estratègics que involucren el Port i l’Ajuntament.