Campionats nacionals de natació a la piscina Sylvia Fontana

Presentació oficial dels campionats estatals de natació. MAURI

La piscina Sylvia Fontana acollirà aquest estiu dos campionats estatals: la 30a edició del Campionat d’Espanya Màsters d’estiu, que tindrà lloc del 11 al 14 de juliol, i la 7a edició Campionat d’Espanya Aleví d’Estiu, que se celebrarà del 18 al 21 de juliol.

L’anunci l’han realitzat a Tarragona el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena Pérez, el conseller de Presidència, José Luis Martín, i la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina. Els representants municipals també han anunciat que aquest 2019 es realitzaran les obres de climatització tèrmica de la piscina, de manera que l’escalfament de l’aigua permetrà obrir l’equipament durant tot l’any. A la roda de premsa també han assistit el president del Club Natació Tàrraco, Josep Maria Claver, i la nedadora tarragonina Sylvia Fontana.

La bona valoració que la Federació Espanyola de Natació va fer de les proves aquàtiques dels Jocs Mediterranis ha permès confirmar la celebració de les dues proves aquest mateix estiu. Les inscripcions encara no estan obertes, però tenint en compte les últimes edicions es calcula que les dues proves poden aplegar conjuntament un total de 1.300 esportistes que, sumats entrenadors i acompanyants, poden elevar la xifra 2.000 persones. Es calcula que l’impacte econòmic directe de les dues proves se situa al voltant del milió d’euros, aproximadament.

Aquest anunci s’afegeix al realitzat fa unes setmanes de la col·laboració amb la Federació Catalana de Natació. D’aquesta manera, només un any després de la seva obertura, la piscina Sylvia Fontana acollirà aquest estiu cinc competicions i té garantida la celebració de proves, com a mínim, fins a l’any 2022.