Calma tensa y relativa normalidad en Tarragona

Los manifestantes han cortado la autovía A-7 durante su marcha. ESTEVE GIRALT
Concentración al mediodía en la Plaça de la Font. ESTEVE GIRALT

Relativa normalidad en Tarragona durante las primeras horas de la jornada de huelga general. Unas 200 personas han cortado los accesos al Port al amanecer. A continuación, unas dos horas después, han entrado en la ciudad desde Ponent y han marchado, en una concentración cada vez más numerosa, hacia el centro para salir hacia la autovía y cortar la A-7 durante una hora aproximandamente. Han dejado libra la vía tras tomar la salida del cementerio con destino a la Plaça de la Font, donde está prevista la manifestación principal a mediodía. En estos momentos, más de 2.000 personas están llegando al Ayuntamiento, cuyas puertas han sido incendiadas de madrugada.

Desperfectos en las puertas del Ayuntamiento de Tarragona por efecto del fuego. CEDIDA ESTHER CELMA

Segons fonts municipals, aquesta matinada s’ha produït un foc provocat a la porta de l’Ajuntament  de Tarragona, a les 04.00h del que se’n desconeix l’autoria. El foc ha estat controlat i extingit pel treballador de vigilància i seguretat que es trobava a l’interior de l’edifici, que ha fet ús de les mesures antiincendis ubicades a la planta baixa del Palau Municipal. El treballador ha donat avís també als bombers, que s’han personat i han procedit a ventilar l’Ajuntament.

L’equip de govern de l’Ajuntament rebutja i condemna qualsevol tipus d’acció violenta i mostra el seu suport i agraïment al treballador que amb la seva intervenció ha aconseguit sufocar el foc.

Comunicado de la Agrupación Socialista de Tarragona

La comissió executiva de l’agrupació socialista de Tarragona, davant la gravetat dels disturbis i desordres que s’han viscut aquests darrers dies a la ciutat, manifesta el següent:

Primer.- El seu més enèrgic i absolut rebuig a qualsevol forma de violència. El PSC condemna els aldarulls que s’han produït i rebutja totes les manifestacions de desordre, vandalisme i incivisme que s’han registrat aquestes darreres nits als carrers de la ciutat de Tarragona.

Segon.- Expressem la nostra solidaritat i comprensió amb tots els tarragonins i tarragonines que han partit aquests actes vandàlics, amb aquells que han passat por i compartim la seva indignació davant del que ha passat, així com per les destrosses en l’espai públic.

Tercer.- Manifestem la nostra repulsa política per les prioritats de l’alcalde Ricomà, més preocupat per fer d’activista que per mantenir la convivència i la pau social a la ciutat. Tarragona necessita i mereix un alcalde de tots i totes. És una greu irresponsabilitat no haver llançat missatges contundents contra els disturbis i absentar-se per estar en marxes de protesta.

Quart.- Mostrar la nostra perplexitat per un ple extraordinari sobre una sentència judicial on cap dels grups polítics que donen suport a l’actual Govern municipal va mostrar el seu rebuig als aldarulls. Considerem que és especialment greu l’actitud del grup municipal de En Comú Podem, tan allunyat de la línia política que està mostrant Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona. El grup socialista es va quedar sol al ple, davant l’absència de Ciutadans i del PP, defensant la democràcia, l’Estat de Dret i la convivència pacífica.

Cinquè.- Reiterar el nostre suport agraït als cossos i forces de seguretat que, amb notable sacrifici i professionalitat, s’esforcen –sense el suport polític necessari- a defensar els drets, la seguretat i la convivència dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona. Així mateix desitgem una ràpida recuperació de tots els ferits.

Sisè.- Finalment fem una crida a la serenitat, la calma i el diàleg polític. En aquests moments totes les manifestacions polítiques han d’anar orientades a consolidar un clima de pau als carrers i de concòrdia civil que no fracturi encara més la convivència i la cohesió social que és el principal valor que tenim a la ciutat.

Corte del acceso al Port de Tarragona al amanecer. ESTEVE GIRALT