CaixaForum Tarragona s’omple amb la projecció de ‘Fràgil Equilibrio’, de Guillermo García López

El director Guillermo García López va participar en el fòrum posterior al film. CEDIDA

L’acte de projecció del GOYA 2017 al Millor Documental es va dur a terme ahir al CaixaForum Tarragona

El REC 2019 es durà a terme del 3 al 8 de desembre, però durant aquest mes de novembre es podran veure de manera prèvia algunes pel·lícules del Programa Emergències

Un centenar d’assistents va gaudir ahir a la nit de la primera de les projeccions prèvies del Festival REC 2019, que es va dur a terme ahir dimecres al CaixaForum Tarragona.

La primera de les sessions del Programa Emergències, que marcarà les sessions de novembre i també part del programa del festival, va anar a càrrec del llargmetratge FRÀGIL EQUILIBRO, un documental que elabora un retrat del món actual a través de tres històries a tres continents diferents a través de la veu de l’agricultor i polític uruguaià Pepe Mujica.

Durant la sessió d’aquest dimecres, els assistents van poder gaudir de la presència del mateix director de la pel·lícula, Guillermo García López, que va participar en el fòrum posterior al film, recollint les preguntes dels espectadors.

“M’agrada veure com va envellint la pel·lícula, perquè, al final, es una oportunitat de veure com els grans conflictes segueixen passant i són difícils de resoldre”, explicava ahir el director del documental, que va presentar el seu treball acompanyat pel director artístic del Festival REC 2019, Javier Garcia Puerto, i de la directora de CaixaForum Tarragona, Glòria Olivé.

FRÁGIL EQUILIBRIO (Espanya, 2016, 81 minuts), Dir: Guillermo García López

Un retrat del món en el que vivim a través de tres històries a tres continents diferents: dos executius japonesos a Tokyo amb vides basades en el consumisme i el treball per a corporacions; una comunitat subsahariana al Gurugú, a tocar de la tanca de Melilla, frontera entre Àfrica i Europa; i diverses famílies espanyoles destruïdes per la crisi, i totes les conseqüències.

Totes elles s’articulen a través de José Mujica, ex-president d’Uruguai (que vam poder gaudir a “El Pepe: una vida suprema” REC2018), qui aborda qüestions universals que amenacen la humanitat, l’equilibri del planeta, posant en entredit importants pilars del món en el que vivim.

El CaixaForum Tarragona donarà inici al Programa Emergències durant el mes de novembre

Alguns llargmetratges relacionats amb el programa ‘Emergències’ del Festival REC 2019 es podran veure en diverses sessions al CaixaForum de Tarragona, que oferirà treballs que es mouen en la línia de la programació d’enguany del festival.

En aquest espai, els assistents podran gaudir de pel·lícules com:

6 DE NOVEMBRE: FRÁGIL EQUILIBRIO (Espanya, 2016, 81 minuts), Dir: Guillermo García López En aquesta sessió, comptarem amb la presència del director, que recollirà les preguntes dels assistents.

13 DE NOVEMBRE: LA MUJER DE LA MONTAÑA (2018, 100 min, Islàndia, França, Ucraïna), dir: Benedikt Erlingsson

19 DE NOVEMBRE: ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH (2018, 87 minuts, Canadà), dir: Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier, Edward Burtynsky

29 DE NOVEMBRE: O QUE ARDE (2019, 85 minuts, Espanya, França, Luxemburg) Dir: Oliver Laxe.

Venda d’abonaments especials per al Festival REC 2019 (3-9 de desembre) fins el 13 de novembre  

D’altra banda, recordar que del 6 al 13 de novembre estaran disponibles els abonaments anticipats a preus especials per al REC 2019 a Shiva Music (Cos del Bou, 15) i El Lloro (Governador Gonzalez, 18).

PREUS

3 entrades: 12€
5 entrades: 18€
8 entrades: 25€

Aquests preus especials només estaran disponibles fins al 13 de novembre. A partir del dia 14 de novembre, es podrà comprar l’abonament de 5 entrades per 25€.