Borges registra pèrdues d’1,2 MEUR durant el primer trimestre de l’exercici 2017

La companyia ha comercialitzat entre l’1 de juny i el 31 d’agost 7.933 tones de fruits secs, un 7,6% més que en el mateix període de l’any anterior

Redacció.- Borges Agricultural & Industrial Nuts ha tancat el primer trimestre del seu any fiscal (de l’1 de juny al 31 d’agost del 2017) amb una facturació de 45,4 milions d’euros. La companyia, però, ha registrat en aquest període 1,2 milions d’euros de pèrdues, en línia amb les previsions de la firma. I és que les collites de les finques de Borges no s’havien iniciat al 31 d’agost i, per tant, el negoci no incorpora els ingressos de la producció fins al mes de setembre. La companyia confia que en els propers mesos aquesta situació, derivada de l’aplicació sistemàtica d’un mètode de valoració d’existències, experimentarà una reversió que incidirà positivament en els resultats futurs. D’altra banda, Borges Agricultural & Industrial Nuts ha superat les 7.930 tones de fruits secs, incrementant en un 7,6% el volum comercialitzat en el primer trimestre de l’exercici anterior. També cal destacar que la firma ha aconseguit accelerar el seu pla de creixement després d’aconseguir, en només dos anys, el 46% dels objectius previst per a un període inicial de sis, tancant així contractes per al desenvolupament d’1.152,6 noves hectàrees de cultiu a l’estat espanyol i Portugal.

Malgrat les perspectives de creixement, Borges Agricultural & Industrial Nuts ha registrat 1,2 milions d’euros de pèrdues entre l’1 de juny i el 31 d’agost del 2017, uns resultats ja previstos per la firma. Des la companyia ho atribueixen a la implantació del sistema FIFO. Per idèntic motiu, l’indicador EBITDA del primer semestre del 2017 ha obtingut 0,7 milions negatius, respecte al milió d’euros aconseguit en mateix període de l’any anterior.

Des de Borges expliquen que el sistema FIFO, utilitzat per establir els costos dels productes davant una situació de mercat de disminució de preus, “provoca un desplaçament d’un potencial resultat positiu del trimestre cap als mesos següents, a causa de la incidència d’operacions de llarg termini tancades amb clients habituals que s’entremesclen amb les operacions a curt termini”.

Més d’un miler de noves hectàrees de cultiu propi

D’altra banda, Borges Agricultural & Industrial Nuts segueix consolidant-se com un dels líders del seu sector al món. En el primer trimestre de l’any fiscal, la companyia ha efectuat vendes en 47 països, que suposen unes exportacions del 59% sobre la seva facturació. Amb prop del 70% de l’import net de les seves vendes, les ametlles són el producte més comercialitzat per la firma a tot el món. Entre juny i agost, Borges ha comptat, de mitjana, amb una plantilla de 386 treballadors.

Borges Agricultural & Industrial Nuts és l’empresa especialista més diversificada del sector a Europa, que integra la producció de fruits secs en els seus propis camps –sobretot nous, festucs i ametlles-, el seu processament i industrialització i la comercialització de productes per a la indústria agroalimentària. És reconeguda mundialment per aplicar els més alts estàndards de qualitat alimentària i traçabilitat en tota la cadena productiva.

En l’actualitat, la companyia està immersa en el seu projecte de sumar 2.500 noves hectàrees al cultiu d’ametllers, amb l’objectiu de captar tot el marge de la cadena de valor d’aquest producte. La firma ha tancat ja el 46% d’aquest pla, amb què dona per conclosa la primera fase del mateix, i gestiona 2.434,5 hectàrees. D’aquestes, 320 estan ubicades a Califòrnia; 941,9 hectàrees en el sud de Portugal i 1.172,6 hectàrees a l’estat espanyol, majoritàriament en a Extremadura i Andalusia. Borges compta amb clients en 54 països.

Les accions de Borges Agricultural & Industrial Nuts, SA, cotitzen al Mercat Continu de les Borses de Madrid i de Barcelona des del 24 de juliol passat. El lideratge de la firma està basat en un concepte del negoci focalitzat en el client al que aporta valor afegit, combinat amb un compromís ineludible amb la qualitat i la innovació. En un mercat global aquestes eines equivalen a futur i garantia d’èxit.