Bito Fuster demana un pla estratègic de l’esport durant el seu discurs com a Pregonera

CEDIDA

La gimnasta Bito Fuster ha demanat un pla estratègic de l’esport per a la ciutat de Tarragona durant el seu pregó de Santa Tecla.

  • En el seu discurs, Fuster ha assegurat que és el moment de fer un pas endavant per saber el camí que s’ha de fer per tal que Tarragona esdevingui un referent de l’esport, ja que la ciutat i els esportistes tenen potencial.

L’exgimnasta ha sentenciat que Tarragona és una ciutat rica en persones i que els tarragonins formen part d’una societat que els fa únics. Fuster ha reconegut que s’ha implicat de manera intensa en els Jocs Mediterranis amb una relació que ha titllat de ‘quasi malaltissa’. Fuster ha parlat del seu somni: veure la ciutat liderant els municipis amb l’esport com a protagonista. Ha destacat que Tarragona té una bona cantera d’esportistes que tracten de superar-se dia a dia. La gimnasta ha assegurat que el treball i la constància són la clau de l’èxit. Bito Fuster, visiblement emocionada, ha confessat que fer el pregó de les festes ha estat un dels moments més emotius de la seva vida. Ha dedicat el discurs a totes les persones de Tarragona i a l’amfitriona de les festes, Santa Tecla, una dona que representa la lluita per la defensa de les dones. També ha recordat el seu pas pel col·legi Pràctiques i ha volgut enviar un record al company Joan Andreu Pérez, de la redacció d’esports de Tarragona Ràdio, pel seu esperit de superació.

L’acte ha començat a les sis de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament.

Abans del pregó, Òmnium Cultural del Tarragonès ha fet el lliurament del Premi el Balcó que enguany ha recaigut en mercè Sardà, la directora del grup de teatre Vis de Vanadi de l’institut Martí i Franquès. Sardà ha recollit la distinció de mans de l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i de la presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codines.

Un any més, el pregó s’ha signat en llenguatge de signes per fer-lo accessible a la comunitat de persones sordes. Enguany, no s’ha pogut seguir des de la sala d’actes de l’ajuntament ja que està tancada per obres. L’acte l’ha tancat el tradicional toc dels trompeters del consell municipal, la traca des del balcó de l’ajuntament, la tronada i l’arrencada de gegants al ritme de l’Amparito Roca.