Categories: Noticies de Societat

Les Beques Consell Social URV / Fundación Repsol celebren la seva 12a edició

L’objectiu és facilitar la incorporació d’alumnes de secundària a la URV que, per diferents motius, no poden accedir a la universitat

Redacció.- Fundación Repsol i el Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, han lliurat les beques convocades per les dues entitats a 20 joves estudiants per al curs 2017-2018.

El lliurament ha tingut lloc al Paranimf de la URV i ha estat presidit per Ignacio Egea, vicepresident de Fundación Repsol, Josep Anton Ferré, rector de la URV, i Joan Pedrerol, president del Consell Social de la URV.

Aquest programa de beques té per objecte col·laborar amb la universitat per facilitar l’accés i la permanència en els estudis universitaris, a aquells alumnes d’educació secundària que, tenint un bon expedient acadèmic i motivació per emprendre aquests estudis, es troben amb dificultats econòmiques, socials o personals que ho dificulten.

Cada any s’adjudiquen cinc noves beques, dotades amb 5.000 € cadascuna, i es renoven pel mateix import les existents, d’acord amb les bases de la convocatòria de les mateixes. El pressupost total d’aquesta edició ascendeix a 100.000 euros.

Un recent estudi sobre l’impacte d’aquesta iniciativa sobre els 55 alumnes beneficiats, 27 dels quals ja han obtingut la seva titulació acadèmica, assenyala que els becats aconsegueixen un nivell d’ocupació laboral del 92% (un índex superior al del global d’estudiants de la URV, on el nivell d’ocupació és del 86%).

De l’estudi, en destaca que la totalitat d’aquests estudiants estan ocupant llocs laborals on desenvolupen funcions d’acord amb el nivell universitari i el 96% ho fan en llocs laborals específicament relacionats amb els seus estudis universitaris. D’altra banda, la taxa d’èxit de la beca és del 96%, doncs tan sols 4 becats van deixar els estudis.

Aquest programa de beques suposa per a Fundación Repsol, una mostra més del seu compromís amb l’educació i amb el desenvolupament de la societat, en particular en els entorns en què la companyia té presència.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

5 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago