Bauhaus aconsegueix reduir en més de mig punt els accidents laborals

La marca especialitzada en la llar, taller i jardí ha estat premiada en la XVII edició dels Premis MC Mutual Antonio Baró per la seva gestió eficaç de la seguretat i la protecció de la salut de les persones en l’àmbit laboral.

A partir d’un programa de seguretat laboral, la companyia ha passat de registrar un índex de sinistralitat laboral de l’1,68% l’any 2015, a un 1,10% en el 2017.

Any rere any, el nombre d’accidents laborals augmenta. Segons dades del Ministeri de Treball i Seguretat Social, durant els sis primers mesos d’aquest any l’augment general ha estat del 2,7% (299.008 persones) respecte al mateix període del 2017, amb el sector serveis com el més afectat: 152.064 casos.

En contra d’aquesta tendència a l’alça, BAUHAUS, marca especialitzada en la llar, taller i jardí, ha aconseguit per tercer any consecutiu reduir el nombre d’accidents laborals. En concret, en els últims tres anys ha reduït en més de mig punt (0,58%) la sinistralitat entre el seu equip humà, que compta a Espanya amb més de 1300 treballadors. La companyia ha passat de registrar un 1,68% de baixes per accidents o malalties professionals l’any 2015; a un 1,15% en el 2016; i un 1,10% durant el 2017. “Estem esperant a finalitzar aquest any per donar els resultats, però les dades marquen que seguim aconseguint un descens en el nombre de treballadors que pateixen accidents en l’entorn laboral”, explica Marisa González, responsable del Servei de Prevenció Propi de BAUHAUS Espanya.

Per aquest motiu, la companyia ha estat premiada en la XVII edició dels Premis MC Mutual Antonio Baró. Un reconeixement que atorga la mútua col·laboradora amb la Seguretat Social número 1 a les empreses amb la millor gestió eficaç de la seguretat i la protecció de la salut de les persones en l’àmbit laboral. L’acte ha comptat amb la presència de la directora de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, Elena Juanola, el director del Centre Nacional de Condicions del Treball, Joan Guasch i el director general de MC Mutual, Eduardo Vidal.

En aquest sentit, BAUHAUS porta a terme un programa de seguretat laboral amb el qual ha aconseguit aquesta baixada de sinistralitat en tots els seus centres. Entre les diferents accions, destaquen: la implantació d´un Servei de Prevenció Propi BAUHAUS a la empresa; la integració de la prevenció a les botigues a través de la figura del coordinador/a de RRHH, el premi anual a la botiga més segura; ‘l’Escola d’esquena’, on els treballadors aprenen tècniques de manipulació correctes, casos concrets a botiga per millorar l’ergonomia i exercicis d’estirament; i comptar amb una línia pròpia de sabates amb una qualitat, nivell de seguretat, ergonomia i lleugeresa òptims.

La principal causa de sinistralitat en aquest sector d’activitat ve derivada de trastorns musculoesquelètics produïts per manipulació de càrregues, postures forçades, mals gestos i accidents de seguretat com talls i cops.