Basf Espanya factura 1.164 milions d’euros el 2016, l’1% més que l’any anterior

El volum d’inversions es mantindrà aquest any en uns 40 milions d’euros, la meitat pels centres de producció de Tarragona

ACN Barcelona .- El grup Basf va facturar a em preses ubicades a l’estat espanyol un total de 1.164 milions d’euros en el 2016, cosa que suposa l’1% més que el volum de negoci registrat en el 2015 i deixa enrere un exercici de l’any 2015 on es va registrar una caiguda de les vendes, segons ha comunicat el grup químic alemany. En relació amb aquest any 2017, la facturació serà molt millor que la registrada el 2017 però en tot cas no serà superior als dos dígits, segons ha subratllat Carles Navarro, director general de Basf Espanya. En relació amb les previsions d’inversió, Navarro ha assegurat que aquest 2017 el volum d’inversions en els centres de producció de l’estat espanyol es mantindrà en uns 40 milions d’euros, dels quals a l’entorn de 20 milions aniran a parar als centres de producció ubicats a l’entorn de Tarragona.
Després de Tarragona, el centre de producció de Guadalajara (Marchamalo), amb uns 10 milions d’euros, serà la segona ubicació que s’endurà el pessic més gran de les inversions previstes per aquest any.

Carles Navarro ha explicat que aquest increment de la facturació s’ha registrat tot i un manteniment dels preus del sectors, cosa que ha suposat un augment rellevant dels volums dels productes comercialitzats. Navarro ha qualificat l’exercici d’un ”bon any” després d’un 2015 on les vendes van disminuir en relació amb l’exercici anterior.

El director general ha subratllat que si d’aquest creixement de la facturació només es té en compte la venda de producte químics, el negoci recurrent de la companyia, l’increment de vendes ha estat del 3%, el major increment de les divisions del grup a la Unió Europea i per sobre de l’increment de mitjana del sector en l’estat espanyol que el 2016 ha estat del 2%.

En relació amb les previsions de cara al 2017, Navarro ha explicat que els resultats dels primers mesos de l’any són optimistes davant la constatació que en els primers mesos de l’any el grup internacional alemany ha vist com les vendes s’incrementaven un 19%, cosa que fa preveure que els resultats del grup a final d’any seran ”considerables” i per sobre dels dos dígits.

Navarro ha destacat que la facturació de Basf Espanya a finals de 2017 registrarà un increment ”apreciable” però inicialment la previsió que es defensa és que estigui per sota del 10%.

La facturació espanyola es veurà beneficiada en aquest 2017 per l’adquisició el 14 de desembre del 2016 de la companyia Chemetall de la localitat barcelonina de Canovelles, amb 62 empleats, que sumarà un volum de vendes significatiu en un sector estratègic per a l’empresa com el sector de l’automòbil que ocupa en la divisió espanyola el 30% de la facturació.

En el transcurs de la roda de premsa per presentar els resultats del 2016, Carles Navarro ha reiterat que amb uns costos energètics més competitius, per sota del 30% actuals, més les inversions decidides per l’estat espanyol en el Corredor del Mediterrani (el tercer fil d’ample internacional a la línia de Tarragona a Vandellòs, la companyia podria captar més càrrega de treball del grup Basf Internacional que beneficiarien als comptes de la divisió espanyola.

Navarro ha explicat que el tercer fil en la línia de Vandellòs a Tarragona ja ha incomplert el compromís del Ministeri de Foment del govern espanyol d’acabar les obres entre el 2015 i el 2016 i el nou compromís actual és que estigui finalitzat el 2020.

El director general ha explicat que en el moment que es vegi que aquest tercer fil sigui una realitat, Basf més cinc empreses més que formen part d’un consorci empresarial constituït el 2014 executaran una inversió de 30 milions d’euros per tancar una infraestructura que unirà el polígon sud de l’àrea petroquímica de Tarragona amb el Corredor del Mediterrani, cosa que facilitarà l’exportació de productes a la regió centre europea.

En el transcurs del 2016 també es va posar en marxa la cinquena línia de producció de la planta de fungicides a Tarragona, després d’una inversió de 21 milions d’euros i la creació de 30 nous llocs de treball amb un augment de la capacitat productiva del 25%.

Al conjunt de estat espanyol, el grup Basf ocupa a 2.100 persones amb 9 centres de producció industrial i 11 ubicacions administratives.