Banc Santander compensarà als petits accionistes que van subscriure l’última ampliació de capital del Banc Popular

L’entitat presidida per Ana Patricia Botin destina 980 milions d’euros per aprovar una emissió de ‘Bons de fidelització’ a llarg termini

ACN Madrid .- El Banc Santander ha aprovat l’emissió d’una ‘Acció de Fidelització’ destinada als petits accionistes del Banc Popular (no s’inclou els grans accionistes ni els institucionals) amb l’objectiu de compensar les pèrdues que van tenir a partir de la ”resolució”. La compensació es farà intercanviant ”l’import efectiu efectivament invertit” en accions adquirides en l’última ampliació de capital, entre el 26 de maig i el 21 de juny del 2016, i que s’haguessin conservat en el Banc Popular fins el moment de la ‘resolució’ per un import equivalent en obligacions perpètues amortitzables anomenades ”Bons de fidelització” del Banc Santander. El banc d’Ana Patricia Botin preveu que el valor nominal dels bons que haurà d’emetre serà de 980 milions d’euros sense que es prevegi un impacte addicional en el capital de l’entitat perquè la seva emissió no computarà a efectes legals com capital.
Els beneficiaris d’aquesta operació de compensació, que busca la fidelització dels més de 4 milions de clients que tenia el Banc Popular, no només seran els petits accionistes sinó també els petits inversors que van invertir en ‘obligacions subordinades’ computables com ‘Tier 2’ i adquirides entre el 29 de juliol del 2011 i el 14 d’octubre del 2001 i que les mantinguessin en el Banc Popular al menys fins el moment de l’aprovació de la ‘resolució’.

Renúncia a emprendre accions legals 
La compensació que emet el Banc Santander obliga als accionistes que l’acceptin a ”renunciar a accions legals contra el grup Santander, els seus administradors, directius i empleats que derivin o estiguin vinculades a la seva condició de titular actual o passat de qualsevol valor comptable com recursos propis de les entitats de crèdit emès pel Banc Popular”.

L’emissió és a llarg termini, qualificat com emissió perpètua, i obliga, si es vol cobrar el 100% del capital invertit, a mantenir els ‘Bons de fidelització’ durant un termini mínim de set anys. Tot i això, està previst que aquests ‘Bons de Fidelització’ es puguin negociar en el mercat de renda fixa AIAF, plataforma SEND.

La compensació llançada pel Banc Santander afavoreix especialment als petits accionistes, els que van invertir entre 100 euros i 100.000 euros, que podran compensar el 100% del capital invertit, els que van invertir entre 100.000 i 500.000 euros podran compensar el 75% del capital invertit, els de la franja entre mig milió i un milió el 50% i els de més d’un milions d’euros ja no es podran acollir a la iniciativa.