El Banc de Sang s’instal·la al Passeig Marítim de Cambrils per garantir les reserves durant les vacances

La Unitat Mòbil de donacions de sang s’instal·larà avui dijous i demà divendres, 10 i 11 d’agost, al Passeig Marítim de Cambrils 10 a 14 i de 17.30 a 21.30h

 

La campanya “Amics per sempre” vol animar a tota la ciutadania a donar sang en grup durant els mesos d’estiu, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població. L’objectiu és acostar els autobusos de donació on van els donants. Per això les campanyes de donació es desplacen a peu de platja o es porten a terme en esdeveniments amb una gran concentració de gent com les Festes Majors.

Totes les persones que vagin a donar san rebran una calcomania amb el lema de la campanya dissenyada especialment per la il·lustradora i Paula Bonet. La imatge vol recordar que quan dones sang fas amics per sempre amb la idea que a l’estiu, durant les vacances, és un moment idoni per fer amics. La intenció és fer l’experiència de la donació de sang més visible i simbolitzar el llaç invisible que es fa entre el donant i la persona que necessita la sang.

D’aquesta manera, el Banc de Sang vol engrescar companys de feina, grups d’amics o familiars que vagin conjuntament a donar sang. Els grups que ho vulguin poden entrar al web donarsang.gencat.cat/grups, des d’on poden organitzar-se la seva pròpia campanya de donació i generar cartells per compartir la col·lecta amb el seu entorn.

També s’anima a compartir la necessitat de donar sang a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #amicspersempre. A facebook.com/donarsang i a twitter.com/donarsang es poden veure i compartir els missatges per animar a amics i seguidors a donar sang aquests dies.

Fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Com que la sang caduca calen donacions diàries per atendre els pacients i mantenir unes reserves suficients per assegurar que en cas d’emergència hi hagi sang suficient.