Ballesteros: “Estem a punt de superar la segunda muralla de la ciutat”

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha visitat aquest migdia les obres de desmantellament de  l’antiga traça de l’autovia A-7 a la Vall de l’Arrabassada

 

Redacció.- Les obres, que es van iniciar el passat 25 d’octubre, faran possible que aquest vial estigui a una única alçada i es millori considerablement la mobilitat al Nou Estadi, un factor important perquè serà l’escenari de les cerimònies d’inauguració i clausura dels Jocs Mediterranis del 2018.

L’alcalde Ballesteros ha assegurat que “estem a punt de superar la segona gran muralla de la ciutat. Primer va ser quan vam sortir fora del nucli antic i ara només quedava un mur-pantalla que era aquest”. I ha afegit: “És un objectiu important no només pels Jocs Mediterranis i el Nàstic, que ho és, sinó també pels veïns de Llevant”. L’alcalde ha recordat que el cost del desmantellament va a càrrec de l’Ajuntament i que estarà definitivament llest abans de Nadal.

Ballesteros també ha avançat que aquesta zona que quedarà alliberada de les estructures actuals generaran “una zona d’aparcament pel Nàstic, per Llevant i la ciutat en general. A la llarga serà un aparcament dissuassori que connectarem amb la ciutat a través del bus urbà”.

A més, les obres permetran desenvolupar els dos Plans de Millora Urbana de la zona que contempla el POUM, el del Nàstic i el  del Turó de la Budellera sud.  Les obres estan adjudicades a Trasnmaber SL per 270.384 euros.

El  projecte d’urbanització consisteix  en enderrocar les estructures de formigó armat  i els moviments de terra necessaris per recuperar la topografia original que hi havia abans de la construcció de l’antiga A-7. Les estructures de formigó desmantellades s’utilitzaran per l’ acabat del terraplè, d’aquesta forma es valoritza el material de la demolició i no s’haurà  de portar a un abocador amb benefici del medi ambient.

El tram té una longitud de 789 metres, s’enderrocaran els dos ponts de formigó de la carretera en desús i la pasarel.la de vianants. El desmantellament es farà en dues fases:

Fins al 24 de novembre afectarà el tram que va  del viaducte del camí de la Budellera – carrer d’accés ITV-  fins a l’actual A-7. Es retiraran els elements d’il·luminació, les baranes, l’aglomerat i es farà  l’excavació i terraplenat d’aquesta zona; s’enderrocarà el viaducte de davant del carrer Narcís  Oller i de la passarel.la de vianants.

Del 27 de novembre, per altra banda, al 22 de desembre es treballarà en el tram que va del viaducte del camí de la Budellera  fins a la rotonda. Es realitzarà l’excavació, el terraplenat i s’enderrocarà el viaducte del camí de la Budellera.