Augmenta el nombre de ciutadans atesos a les Comissaries Externes de Proximitat de Reus durant el 2016

La ciutat disposa de tres punts d’atenció policial per reforçar la prevenció i capacitat de resposta de la Guàrdia Urbana reusenca

ACN Reus .- Les Comissaries Externes de Proximitat (CEP) de la Guàrdia Urbana de Reus han atès gairebé 3.300 persones, durant el 2016, mig miler de ciutadans més que l’any anterior. L’increment anual dels serveis a les CEP, des de la seva posada el 2013, consolida el model de policia de proximitat que es vol reforçar amb aquestes oficines del cos policial municipal. Estan situades a l’antic Hospital del carrer Sant Joan, a l’estació d’autobusos i, des del passat mes de maig, a l’aeroport de Reus. Les CEP serveixen a la policia municipal per donar compliment a la seva estratègia de proximitat a la ciutadania, amb els objectius de reforçar la prevenció i augmentar la capacitat de resposta. Les oficines faciliten les denúncies, sobretot dels fets de baixa intensitat, que en altres circumstàncies no es denunciarien en les comissaries centrals.
Entre les 3.289 persones ateses a les CEP de la Guàrdia Urbana de Reus el 2016, hi ha hagut 215 demandes de servei de policia, 191 instruccions de diligències judicials, 112 confeccions d’actes administratives i 69 elaboracions d’informes. La Comissaria Externa de Proximitat amb més demanda de servei ha tornat a ser la ubicada a l’estació d’autobusos, que durant el 2016 ha atès un total de 1.617 persones, amb 77 demandes de servei de policia, 41 actes administratives obertes, 38 diligències judicials instruïdes i 27 informes. A la comissaria externa de l’antic hospital, s’han atès 1.273 persones, amb 119 demandes de servei, 38 diligències instruïdes, 54 actes administratives i 26 informes elaborats.