Atlantia demanarà autorització al govern espanyol per l’opa sobre Abertis

El conseller delegat d'Atlantia, Giovanni Castellucci. Pla mig. (Horitzontal)

Els Ministeris de Foment i d’Energia, Turisme i Agenda Digital havien demanat l’anul·lació de l’autorització de l’oferta a la CNMV

Redacció.- Atlantia ha cedit a les peticions del govern espanyol i finalment demanarà autorització als ministeris d’Energia i de Foment en l’opa sobre Abertis, tal com ha informat aquest dijous a través d’un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Atlantia ha pres aquesta decisió “en benefici dels interessos del mercat, de la pròpi aAbertis i dels seus accionistes i inversors”. Tot i que la italiana expressa la seva “plena confiança en el bon funcionament de les institucions espanyoles i la seva avaluació neutral, eficient i objectiva de les sol·licituds d’autoritzacions administratives”, es reserva el dret de protegir els seus interessos als jutjats, tal com adverteix en el comunicat.
El 7 de desembre els Ministeris de Foment i d’Energia, Turisme i Agenda Digital van formular dos requeriments a la Comissió Nacional del Mercat de Valors per sol·licitar l’anul·lació de l’autorització de l’opa. El govern espanyol considera que ha de validar una eventual venda d’Abertis, atès que l’empresa controla les concessions d’autopistes i Hispasat.