Aprovat el Servei Municipal de Biblioteques

El darrer Ple va acordar posar en marxa el Servei i adscriure la Biblioteca de Torreforta a la conselleria de Cultura

 

Redacció.-El darrer Ple municipal va acordar la creació del Servei Municipal de Biblioteques de Tarragona i el canvi d’adscripció dels serveis actuals de lectura pública a la conselleria de Cultura, la Biblioteca de Torreforta. La creació del Servei és el primer pas per poder executar el Pla de Biblioteques (2017-2022) que permetrà normalitzar els serveis públics d’accés a la cultura a la ciutat d’acord amb el marc legislatiu vigent.

La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha destacat el paper de les biblioteques públiques “com a lloc de trobada, d’interacció, de desenvolupament personal i col·lectiu, d’expressió de la diversitat cultural, generacional i social. A més, és importantíssim poder oferir la lectura com a alternativa d’oci a les noves generacions”. En aquest sentit ha valorat de manera positiva la creació del Servei Municipal de Biblioteques i la posada en marxa del Pla, i ha assegurat “són eines fonamentals i imprescindibles per a la política cultural de Tarragona”.

El Servei Municipal de Biblioteques de l’Ajuntament de Tarragona gestionarà i coordinarà els futurs equipaments; el primer dels treballs que s’iniciaran serà la reforma del Mercat de Torreforta per traslladar-hi l’actual biblioteca, ubicada ara al Centre Cívic.