Cada any s’abandonen més de 22.000 animals domèstics, sobretot per vacances

Els centres d’acollida i les protectores d’animals van rebre un animal de companyia cada 18 minuts l’any 2015

CCMA.- Amb l’arribada de les vacances s’incrementa cada any l’abandonament d’animals de companyia. Una actitud, però, que va lleugerament a la baixa els últims anys, segons un estudi del cos d’Agents Rurals. Si ens fixem en les dades obtingudes des del 2005 al 2015, els abandonaments s’han reduït gairebé un 10 per cent. Han passat de 24.600 anuals a 22.200 animals abandonats.

 

Tot i aquesta reducció, els Agents Rurals alerten que els centres d’acollida van rebre un animal de companyia cada 18 minuts el 2015. També recorden la importància d’identificar els animals, ja que només un 24% dels gossos i un 5% dels gats recollits duien microxip.

A les protectores d’animals alerten que el factor econòmic ha deixat de ser el que més influeix en l’abandonament. Ara,diuen, s’abandonen principalment cadells que provenen de cries incontrolades, de les denominades “cadellades indesitjades”.

Després d’un lleuger descens en les xifres, el nombre d’abandonaments s’ha estancat. A tot l’estat l’any passat es va abandonar 105.000 gossos i 35.000 gats. No són només cadells, també s’abandonen exemplars adults, sobretot gossos caçadors, de raça perillosa o animals que s’han fet grans i necessiten moltes atencions.