Ángel Juárez lliurarà un Premio Emilio Castelar a Jesús Calleja aquest divendres a Sevilla

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània i de la Red Internacional de Escritores por la Tierra (RIET), Ángel Juárez, participarà a la cerimònia dels Premios Emilio Castelar que se celebra aquest divendres a la Fundación Cajasol de Sevilla.

  • Juárez pujarà a l’escenari per lliurar un guardó al popular alpinista, aventurer i presentador de televisió Jesús Calleja.

Aquest ha estat reconegut amb el Premio Emilio Castelar en la Categoria Acció Social per “desenvolupar continguts per a la televisió que posen en valor el desenvolupament dels pobles i el progrés dels col·lectius més desfavorits”. És probable que el president de Mediterrània també lliuri altres premis.

Cal tenir en compte que Ángel Juárez va ser reconegut en la primera edició dels Premios Emilio Castelar, que es va celebrar l’any 2012. Des de llavors és membre del jurat i hi participa activament en l’elecció dels guardonats de cada any. També hi assisteix a la cerimònia sempre que té l’oportunitat de fer-ho.

L’edició d’enguany dels Premios Emilio Castelar a la defensa de las libertades y el progreso de los pueblos, que organitza l’Asociación Progresistas de España, també reconeixerà la tasca del periodista Jon Sistiaga, l’empresari Patricio Farcuh, el polític  Jesús Eguiguren, la cantant María Ángeles Rozalén, la Fundación Oxígeno o la publicació Feminismo16, entre d’altres. En edicions anteriors han estat premiades persones com Baltasar Garzón, Alfredo Pérez Rubalcaba, Pedro Zerolo, Jordi Évole, Iñaki Gabilondo o Ana Pastor.

Ángel Juárez ha manifestat que “serà un plaer viatjar a Sevilla i donar un Premio Emilio Castelar. Com a màxim responsable dels Premis Ones Mediterrània sóc conscient de la gran feina que representa portar endavant uns guardons d’aquest estil, així que estic encantat de donar un cop de mà als organitzadors i aportar la meva experiència”.