Alianza para la FP Dual

La Cambra de Comerç de Tarragona i la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) suneix a lAlianza para la Formación Profesional Dual per fer d’agent de suport efectiu a la implantació de la Formació Professional Dual al territori

Recentment, el president de la confederació, Josep Antoni Belmonte, ha signat un acord de col·laboració amb el senior project manager de la Fundació Bertelsmann, Guillem Salvans, per tancar l’adhesió de CEPTA a lAlianza para la FP Dual.

L’Alianza és una xarxa estatal d’empreses, centres educatius i institucions que té com a objectiu impulsar la Formació Professional Dual a Espanya. Va néixer el 2015 de la mà de la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç de lEstat espanyol i actualment compta amb més de 1.200 membres adherits.

Per la CEPTA és essencial detectar les necessitats de les empreses per formar joves en llocs de treball qualificats. Així doncs, amb l’adhesió a l’Alianza la confederació empresarial associació es compromet a donar a conèixer a el teixit empresarial la FP Dual tenint en compte les característiques de tots els sectors coexistents en el seu camp d’actuació: Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Josep Antoni Belmonte, president de CEPTA, ha destacat que “és important impulsar la FP Dual, tal com hem fet durant els últims anys, però també hem de buscar les millors estratègies perquè el model sigui, cada vegada, un estàndard que s’apliqui en un major nombre de camps formatius. El nostre futur  en depèn”.

Per la seva banda, Guillem Salvans, sènior project manager de la Fundació Bertelsmann, ha afirmat que “el paper de les patronals i associacions empresarials és fonamental en la difusió de la FP Dual. El model va arribar a Espanya el 2012 però encara és poc conegut i entre tots hem de fer una tasca d’impuls i promoció perquè cada vegada més empreses, centres educatius i joves apostin per ell. Avui, amb l’adhesió de CEPTA, fem un pas més en aquest sentit”.

La Cambra de Tarragona també s’adhereix 

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, juntament amb Guillem Salvans, sènior project manager de la Fundació Bertelsmann, i María Tosca, directora de Empleo, Formación y Emprendimiento de la Cámara de España, han formalitzat l’adhesió de la Cambra de Tarragona a l’Alianza para la FP Dual. L’acte s’ha desenvolupat en el marc de la primera Fira de l’FP Dual a Tarragona, iniciativa impulsada per la Corporació tarragonina amb la participació dels INS Pere Martell, Comte de Rius, Vidal i Barraquer, Cal·lípolis, Andreu Nin, Escola Joan XXIII, Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i la Fundació Bertelsmann.

A la foto, i d’esquerra a dreta, Guillem Salvans, senior project manager de la Fundació Bertelsmann; Enric Borràs, assessor tècnic de l’Alianza para la FP Dual; María Tosca, directora de Empleo, Formación y Emprendimiento de la Cámara de España; Marc de Semir, director de Comunicació de la Fundació Bertelsmann; Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona; Carlota Torrens, assessora tècnica de l’Alianza para la FP Dual; Xavier Fabregat, assessor tècnic de l’Alianza para la FP Dual; ​Josep Oriol Fernández, responsable de Formació de la Cambra de Tarragona i Daniel Martín, director gerent de la Cambra de Tarragona.