Activitats culturals del Port de Tarragona per al cap de setmana

Curses, conte infantil, trobada solidària, exposicions i presentació de llibre, un cap de setmana ple d’activitats al Moll de Costa

 

Redacció.- El Tinglado 4 del Port de Tarragona acull des d’aquest dijous, 26 d’octubre, el II Concurs de Pintura, Dibuix i Gravat, amb la voluntat de descobrir nous talents i noves formes d’expressió artística. Com en la primera edició, aquest concurs impulsat per la Fundació Privada Mútua Catalana, s’allotja al Moll de Costa i mostra una àmplia selecció de les millors obres que s’han presentat a la convocatòria tant en les especialitats de pintura com en dibuix i gravat.

D’altra banda, també a les instal·lacions del Moll de Costa, diumenge vinent 29 d’octubre, es fa la 6a Cursa contra el càncer de mama a Tarragona, organitzada per l’Associació Espanyola Contra el Càncer. L’activitat té com a punta de sortida i arribada el Moll de Costa. L’esdeveniment, que tradicionalment es fa en aquest espai portuari, té dues modalitats de circuit: cursa i caminada. El recorregut de la cursa és de 5 km i de 10 km, amb sortida a les 9.15 h, i el trajecte de la caminada és de 5 km, amb inici a les 10 h. El lliurament de premis es fa a les 10.45 h.

També dins del recinte portuari, al Teatret del Serrallo, el mateix diumenge, a les 12 h, es duu a terme una nova activitat gratuïta per a infants a partir de 5 anys: El follet del bosc amb Sílvia Palazón. Com sigui que l’aforament és limitat, es poden sol·licitar invitacions al web participo.cat. En aquestes mateixes instal·lacions del Teatret, dissabte 28 d’octubre, de 18.30 a 20.30 h, es realitza la trobada Shakthi ‘La força del canvi’ de la Fundació Vicente Ferrer, un esdeveniment solidari que apropa la Fundació al territori. També inclou una exposició fotogràfica ‘Dones, força, canvi’, que reflecteix la vida quotidiana de set dones que han trencat estructures socials. En aquesta sessió es fan un seguit de mostres de cooperació de la ciutat amb la Fundació: vivències de col·laboradors, performance de dansa, iniciatives ciutadanes d’escoles, Via T, teatre, música, etc. amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta organització no governamental per al desenvolupament. En finalitzar es farà un pica-pica de comiat. Cal adreçar-se a shakthi.tarragona@gmail.com atès l’aforament limitat.

Al Refugi 1 es presenta el llibre SIATA española. Historia de la factoría SIATA de Tarragona, de Jaume Cabot, el dissabte 28 d’octubre, a les 19 h. També hi ha una exposició de models antics de vehicles SIATA. La presentació va a càrrec de l’actor Fermí Fernàndez.

Encara es poden veure altres tres exposicions al Moll de Costa que es van inaugurar el mes passat: “Santa Tecla Aquarel·lada”, de Josep Maria Sánchez Maza, al Tinglado 4bis, que ofereix una visió lúdica de la festa de Santa Tecla, mentre que al Tinglado 1 s’exposa “Mitologia i natura. L’ànima de la fusta”, d’Evelí Adam, un projecte expositiu d’arrels i soques que es converteixen en imatges fantàstiques.

Aquesta exposició pot ser visitada per públic escolar amb una reserva prèvia (exposicions@porttarragona.cat o 977 259 400 ext. 4302). La mostra “Compartint la mar amb… #navegantpelport2017” es pot visitar al vestíbul del Museu del Port, una exposició de les fotografies que van participar en el V Concurs Instagram Museu del Port convocat aquest estiu.