Activitats culturals del Port per al cap de setmana

Danses, jocs i creació de paraules, que ens aproparan a la gran escriptora Gloria Fuentes

 

 

 

 

Redacció.- Diumenge vinent, el 4 de març a les 12 hores, es pot veure la tercera activitat del cicle ‘Teatret Familiar’ organitzada pel Teatret del Serrallo. Un conte lligat a la poesia sota el títol ‘Coleta rara-niña poeta’. El contacontes teatralitzat que convida a gaudir a petits i grans de la poesia. Danses, jocs i creació de paraules, que ens aproparan a la gran escriptora Gloria Fuentes.

 

També s’inaugura al Refugi 1, el dia 2 de març, a les 19 hores, l’exposició “JAZZ BLACK & WHITE” de Juan José Hernández, que restarà oberta fins a l’1 d’abril. Aquesta mostra pictòrica està inspirada en la transcendental intimitat que envolta les Jam Sessions de música, on les frases musicals es fusionen amb els clarobscurs, disposant una atmosfera tan especial que simula la màgia. L’autor ha treballat bàsicament el blanc i negre, utilitzant els traços per insinuar al subjecte musical esbossant el moviment en interpretar la seva música. En el marc d’aquesta exposició els dies 3 i 4 de març, es farà la Marató Jam Session Tarragona Jazz en el mateix Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Les actuacions es duran a terme dissabte, 3 de març de 2018, des de les 10.30 h fins a les 24 h, i diumenge, 4 de març de 2018, des de les 11 h fins a les 22 h.

 

Al vestíbul del Museu del Port, també es pot visitar l’exposició fotogràfica “Compartint la mar amb… la vestimenta”, en l’horari habitual del Museu, amb entrada lliure. L’exposició reuneix diverses fotografies amb la vestimenta relacionada amb el món de la mar des dels anys vint fins al vuitanta del segle XX. Vint-i-cinc fotografies en blanc i negre complementades amb objectes característics de cadascun dels àmbits representats que conformen la mostra en tres àmbits expositius: el món pesquer, el lleure amb els esports i el treball portuari.

 

També que es poden visitar aquest cap de setmana, d’entrada lliure, al Moll de Costa són “Cos social [Lliçó d’anatomia]” de Joan Morey al Tinglado 2 (Centre d’Art de Tarragona) i “El ’otro’ Bigas Luna. La seducción de lo tangible”, al Tinglado 1, comissariada per Raquel Medina i realitzada conjuntament amb el Museu d’Art Modern de la Diputació. El recorregut expositiu repartit entre ambdós espais abasta totes les tipologies que va desenvolupar Bigas Luna des dels seus inicis (performance, fotografia, instal·lacions, dibuix, pintura…).