Activada l’alerta del Procicat per l’onada de calor que afecta Catalunya

Protecció Civil recomana evitar l’exposició al sol, hidratar-se bé i tenir especial cura amb els nens, gent gran i persones amb algun tipus de malaltia

ACN Barcelona .- Protecció Civil ha activat aquest divendres al matí l’alerta del Pla de Protecció Civil Procicat per l’onada de calor que afecta Catalunya. Es tracta d’un episodi continuat de temperatures extremes amb avisos de calor dilluns, dimecres i dijous i es preveu que continuï aquest divendres i dissabte. Les comarques que es veuran més afectades per les altes temperatures són les de la Catalunya Central, Barcelonès, Maresme, les comarques de Lleida i les de les Terres de l’Ebre. En alguns indrets més càlids els termòmetres es poden enfilar fins als 40 graus. La cap de guàrdia de Protecció Civil, Rosa Mata, recomana evitar l’exposició al sol sobretot a les hores centrals del dia, refrescar-se, hidratar-se bé i tenir especial cura amb els nens, gent gran i persones que pateixin algun tipus de malaltia.

Aquest dissabte es preveu que l’afectació de temperatures extremes es redueixi a les comarques de la demarcació de Lleida i al Solsonès, Anoia i Bages.

L’Agencia de Salut Publica de Catalunya (ASPCAT) ha indicat que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) es manté en fase 2 d’alerta.

Així mateix, Protecció Civil manté activada la prealerta del Pla Infocat davant la previsió d’alt risc d’incendi forestal a una vintena de comarques, que són Alt Penedès, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Solsonès, Moianès, Gironès i la Selva, Garrigues, Segrià, Segarra, Noguera, Urgell, Alt Camp i Conca de Barberà.