Categories: Noticies d'Economia

Activa Mútua, amb 11.174 empreses i 93.979 treballadors  a  Tarragona,  tanca  l’exercici amb uns ingressos totals de 356,7 milions d’euros

L’entitat compensa l’augment de l’absentisme laboral amb inversions i innovació.

La Junta General d’Activa Mútua que compta a les comarques de Tarragona amb 11.174 empreses protegides i 93.979 treballadors assegurats (15.465 d’ellsautònoms) va clausurar aquest mes de juliol l’exercici 2017 amb uns ingressos totals de 356.754.228,96 euros, un 6,66% més pel que fa a l’exercici anterior.

L’excedent  de  gestió  ha  estat  de  7,9  milions  d’euros,  reduït  a  causa  de  l’imparable increment del 48% del cost de l’absentisme laboral que es detecta des de 2014.

Celebrada la junta a la seu central de Tarragona, va estar encapçalada pel president, Ferran Teixidó i va comptar amb la presència del vicepresident primer, Josep Nogués; elvicepresident segon, José Domingo Valls; el vicepresident tercer, Jaume Obiols; el director gerent, Miquel Àngel Puig; el sotsdirector general, Ferran Plana i el secretarigeneral, Miquel Benabarre.

Amb 68.112 empreses associades i 527.600 treballadors assegurats al conjunt de l’Estat, Activa Mútua va realitzar el passat any un notori esforç inversor amb el propòsit defer front al desmesurat absentisme, ser competitiva i oferir un servei més proper i resolutiu als seus mutualistes.

Les inversions van pretendre, d’una banda, la modernització i optimització d’instal·lacions i equipaments per a una atenció personalitzada al client i, per un altre, una fermaaposta per les altes tecnologies i la implantació de la transformació digital per a un servei resolutiu.

Durant 2017 es van realitzar una vintena d’actuacions que van renovar i millorar les instal·lacions i serveis de la xarxa estatal d’Activa Mútua composta per 76 delegacions,35 centres assistencials i dues clíniques, una a Tarragona i una altra a València. També es va obrir una nova delegació a Bilbao i es van traslladar a uns locals mésamplis les oficines d’Albacete, Saragossa, Beniparrell i Badajoz.

Igualment, durant aquest exercici es van establir els fonaments per reformar l’àrea de quiròfans de la clínica de  Tarragona així com els trasllats de Burgos, Santander, Gandia(que a partir d’aquest moment disposaran de centre assistencial); Vielha, que comptarà amb centre de fisioteràpia, València i Jaén, reformes a Palafrugell, Màlaga, Barcelona (C. Tarradellas), i una nova delegació a Ciudad Real.

Les reformes de l’àrea quirúrgica de la clínica de Tarragona amplien i optimitzen aquest espai  per  millorar  substancialment  el  seu  funcionament.  La  seva  inauguració  tindrà  lloc enguany i passarà a disposar d’un total de 700 metres quadrats (240 metres quadrats més) en una zona limítrofa a l’equipament preexistent quealbergarà dos quiròfans de cirurgia major. Les inversions superen els dos milions d’euros que a més contemplen la modernització de les habitacions de planta, urgències i elservei de diagnòstic per la imatge. La clínica de Tarragona contracta a 50 treballadors, registra 3.500 ingressos, 10.000 urgències i 25.500 sessions de rehabilitació a l’any.

El desenvolupament tecnològic d’Activa Mútua és una altra constant que ha suscitat la creació del Departament de Transformació Digital. Es consolida la innovació sanitàriaamb la disposició de 3 unitats de biomecànica, es potencia la telemedicina, s’amplien els centres mèdics per a la col·locació de pròtesi 3D i es dona l’impuls definitiu per a lacreació d’una unitat de psicologia.

En l’atenció al client, els avanços tecnològics han procurat una resolució més eficaç de les diligències, com l’actualització de l’APP per a dispositius mòbils amb la qualtambé resoldre situacions d’accident de treball o malaltia comuna, un xat mèdic amb cobertura les 24 hores els 365 dies de l’any o la utilització de les xarxes socials com un altre canal d’interactuació amb els assegurats. Activa Mútua compta amb més de 2.200 seguidors en Facebook i Twitter, i es troba entre les dues mútues més actives en aquest àmbit.

Finalment, la vocació social d’Activa Mútua la porta a realitzar una ferma aposta per la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i ser una mútua “amb ànima”, com destaca eldirector gerent, Miquel Àngel Puig, amb una especial èmfasi en la integració laboral de les persones amb discapacitat.

De fet, gràcies a aquesta labor, l’entitat ha estat mereixedora en l’últim any d’importants premis, reconeixements i adhesions com: Premi Empresa Solidària per l’Ajuntament deLleida. Premi Nacional Alares a la Conciliació de la Vida Personal, Familiar i Laboral i a la Responsabilitat Social, categoria Gran Empresa. Premi Nacional a l’Excel·lència peruna Prevenció de Riscos Laborals específica per a persones amb discapacitat. Millor mútua, segons la revista “New Medical Economics”. Reconeixement del Patronat de laDiscapacitat a les iniciatives d’Activa Discapacitat i Dependència. Premi CERMI 2017. Diploma de reconeixement d’Illunion (Grup ONCE). Adhesió al Pacte Mundial de lesNacions Unides. Manifest per a la Corresponsabilitat. Xàrter de la Diversitat. Programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de CO2. Declaració de Luxemburg. Empreses per una societat lliure de violència de gènere. Carta Europea de la Seguretat Vial, entre altres.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago