El veïnat de l’església de Sant Joan denuncia baralles i consum d’alcohol i drogues

Els problemes causats per la indigència a la Part Baixa segueixen sent una realitat, i avui destaquem un altre punt del barri on és així.

Redacció.- Els veïns del carrer Caputxins, Nou de Sant Magí i Plaça Prim, al Barri del Port, pateixen fa temps situacions derivades de les quals afirmen estar ja cansats i denuncien que “no s’hi fa res al respecte”. Tant és així que critiquen que les càmeres de seguretat “no serveixen per res” i alguns d’ells han decidit utilitzar els seus dispositius per enregistrar les baralles, trifulques, violència i consum d’alcohol i drogues per part d’un bon grapat de transeünts que freqüenten la zona per obtenir tiquets amb què adquirir àpats als serveis socials i l’església.

“No podem culpar-los a tots i entenem la seva situació, però hi ha alguns d’ells bastant agressius segurament per les seves addiccions i causen cada dia problemes que afecten al veïnat” assegura una de les veïnes. Un vídeo enregistrat per ella mateixa mostra com un d’ells en arribar tard es queda sense tiquet i es posa agresiu. Tot i rebre atenció i ajuda d’un vianant/veí, el jove carrega la seva ira contra aquest i el seu vehicle a mode d’agraïment.
A més, segons indiquen, acostumen a consumir alcohol i drogues amb naturalitat a la via pública i “ni s’amaguen ni s”ho callen, els nostres fills passen amb por i escolten frases com “vamos a meternos una raya” o “enchúfate” per part d’ells, no podem seguir així!”. Finalment també denuncien els crits i baralles nocturnes que en molts casos “ens desperten a altes hores de la nit i matinada”. Alguns dormen en caixers del carrer Apodaca, altres a la plaça on també estarien generant brutícia i fent les seves necessitats, apunten.